Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣχεδόν οι μισοί Θεσσαλονικείς δεν θέλουν τον Ζέρβα για δήμαρχο

Σχεδόν οι μισοί Θεσσαλονικείς δεν θέλουν τον Ζέρβα για δήμαρχο

Νέα δημοσκόπηση καταγράφει την απογοήτευση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης για την διοίκηση του νυν δημάρχου της πόλης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Πως βλέπουν οι Θεσσαλονικείς τη ζωή τους στην πόλη τους; Τι θα άλλαζαν, αν μπορούσαν, αλλά και ποια θεωρούν ότι είναι τα ατού της Θεσσαλονίκης; Τι ρόλο παίζει ο Δήμος στη ζωή τους; Τους ενδιαφέρει ποιος είναι Δήμαρχος και πως θα ήθελαν τον ηγέτη της πόλης; Και τέλος, πως αποτιμούν τη Διοίκηση Ζέρβα σε σχέση με τις προηγούμενες Διοικήσεις και θα ήθελαν να τον δουν να εκλέγεται ξανά το 2023; Σε αυτά τα ερωτήματα δίνει απαντήσεις η έρευνα της Palmos Analysis που δημοσιεύτηκε στη Μακεδονία της Κυριακής και αναδημοσιεύει το ethnos.gr.

Θέματα που αναδεικνύονται από την πρόσφατη δημοσκόπηση και καταλήγουν σε τρεις σημαντικές διαπιστώσεις:

  1. Ο Δήμος και το ποια -ός τον διοικεί φαίνεται πως είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Τα 2/3 των ερωτώμενων πιστεύουν ότι οι δημοτικές υπηρεσίες επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή τους, ενώ τρείς στους τέσσερις ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως για τον ποιος -α θα βρίσκεται στον δημαρχιακό θώκο, ποσοστά υψηλά, ειδικά για τη σημερινή εποχή της αποστασιοποίησης των πολιτών.
  2. Η αποδοχή της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου υφίσταται μια σημαντική αποδόμηση, μάλιστα σε ένα χρονικό διάστημα που για τα δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ιδιαιτέρως σύντομο – το 46% προτιμά την αλλαγή του δημάρχου στις επόμενες εκλογές, ενώ μόνο το 37% ζητά την επανεκλογή του.
  3. Διαψεύδεται η άποψη περί συντηρητικότητας της πόλης, καθώς η επιλογή ενός προσώπου από τον χώρο της κεντροαριστεράς (35%) υπερέχει αυτήν από την κεντροδεξία (32%).

 

Δείτε τα αποτελέσματα

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα