Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣΦΗΜΜΥ 12: Ευκαιρία για ενημέρωση πάνω σε επίκαιρα θέματα τεχνολογίας και απόκτηση...

ΣΦΗΜΜΥ 12: Ευκαιρία για ενημέρωση πάνω σε επίκαιρα θέματα τεχνολογίας και απόκτηση νέων δεξιοτήτων

Το Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, γνωστό ως ΣΦΗΜΜΥ, διεξάγεται από το 2007 σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα από φοιτητές και έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.Φέτος λόγω των συνθηκών που επικρατούν με την διασπορά του ιού SARS-COV2 το 12ο ΣΦΗΜΜΥ,που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί , το τριήμερο 23-25 Απριλίου.

Συνέντευξη στον Κωστή Ουζούνογλου

Στόχος του συνεδρίου είναι να συγκεντρώσει τους φοιτητές όλων των τμημάτων ΗΜΜΥ, αλλά και παρεμφερών κλάδων, ώστε να ενημερωθούν σχετικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις προκλήσεις στην αγορά και να ανταλλάξουν γνώσεις και ιδέες.

Το seleo.gr μίλησε με τους φοιτητές που το διοργανώνουν δίνοντας μας όλες τις λεπτομέρειες για το ΣΦΗΜΜΥ 12.

-Τι είναι το ΣΦΗΜΜΥ;

     Το Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) είναι το μεγαλύτερο πανελλήνιο φοιτητικό συνέδριο που διεξάγεται από το 2007 ετησίως σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα. Απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές των τμημάτων Η.Μ.Μ.Υ. αλλά και σε οποιονδήποτε θέλει να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας, και να έρθει σε επαφή με τις προκλήσεις της αγοράς εργασίας.

-Τι ξεχωρίζει στη φετινή διοργάνωση;

     Η φετινή διοργάνωση, πέρα από το γεγονός οτι θα διεξαχθεί διαδυκτιακά, ξεχωρίζει από τις προηγούμενες στο πλήθος των ομιλίων και των workshops. Το ΣΦΗΜΜΥ 12 θα φιλοξενήσει πάνω από 30 ομιλίες εξαιρετικών επιστημόνων, πάνω σε πληθώρα τομέων της τεχνολογίας, και πανω από 35 workshops στα οποία μπορεί να λάβουν μέρος οι σύνεδροι. Επίσης, για πρώτη φορα στο ΣΦΗΜΜΥ υπάρχουν και ξένοι ομιλητές, όπως ο Scott Aaronson, ερευνητής της επιστήμης των Υπολογιστών και ο Bruno Siciliano, που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ρομποτικής. Τέλος στη φετινή διοργάνωση ξεχωρίζουν τα θέματα που καλύπτονται από τα sessions, όπως το Bioengineering session, με σπουδαίους ομιλητές όπως ο κύριος Θεόδωρος Ζάνος, το Autonomous & Electric vehicles session και το Quantum Technology session. 

-Πως εχει επηρεασει η πανδημια την εργασια στον κλαδο σας;

     Φοιτητές : Η πανδημία έχει αλλάξει πολύ τα δεδομένα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, ως φοιτητές βρισκόμαστε ένα χρόνο μακριά απ΄τις σχολές μας και κυρίως από τα εργαστήριά μας, τα οποία δεν μπορούν να  πραγματοποιηθούν εύκολα με τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης. Είναι όμως και αρκετά πιο δύσκολο να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στον επαγγελματικό κλάδο και να γνωρίσουμε αυτόν τον κόσμο. 

    Επαγγελματίες: Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί κλάδοι στους οποίους εργάζονται Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί. Η εργασία στους περισσότερους από αυτούς δεν έχει επηρεαστεί από την πανδημία, καθώς είναι δυνατή η τηλεργασία. Σίγουρα επηρεάστηκε η συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων-εργαζομένων, καθώς  η φυσική επικοινωνία και επαφή με συναδέλφους αντικαταστάθηκε από τηλεδιασκέψεις. Χάρη στην τεχνολογία όμως, δεν αλλοιώθηκε η ποιότητα του αποτελέσματος της εργασίας.

Απάντηση σε αυτή και πολλές άλλες ερωτήσεις σχετικά με την εργασία σε διάφορους κλάδους της επιστήμης, θα δοθούν από τους ομιλητές τους συνεδρίου!

Τι συμβουλη θα δίνατε στους φοιτητες που προσπαθουν να κανουν τα πρωτα τους βηματα σαν επαγγελματιες μηχανικοι;

      Όλοι όσοι δουλεύουμε για τη διοργάνωση του ΣΦΗΜΜΥ είμαστε φοιτητές, οπότε δεν είμαστε σε θέση να απαντήσουμε ακόμα. Ωστόσο, στο φετινό ΣΦΗΜΜΥ θα υπάρξουν ομιλητές, επαγγελματίες και καθηγητές διεθνούς κύρους που μπορούν να δώσουν κατάλληλες συμβουλές. Μείνετε συντονισμένοι, καθώς ανακοινώνονται συνεχώς νέοι ομιλητές. 


Για παράδειγμα, ορισμένα από τα sessions του φετινού ΣΦΗΜΜΥ είναι το Bioengineering session, με σπουδαίους ομιλητές όπως ο κύριος Θεόδωρος Ζάνος, το Autonomous & Electric vehicles session και το Quantum Technology session. 

-Τι θα λέγατε σε κάποιον για να “έρθει” διαδικτυακά στο ΣΦΗΜΜΥ 12 ;

   Το ΣΦΗΜΜΥ 12 σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοργανώσεις θα διεξαχθεί διαδικτυακά. Παρ΄ όλα αυτά η φετινή διοργάνωση δεν υστερεί σε τίποτα από τις προηγούμενες! Το ΣΦΗΜΜΥ 12, όπως κάθε χρόνο, πλαισιώνεται από ομιλίες καταρτισμένων επιστημόνων, εκπαιδευτικά workshops και άλλες διασκεδαστηκές δραστηριότητες, με μόνη διαφορά φέτος, ότι ο καθένας έχει την δυνατότητα να λάβει μέρος από την άνεση του σπιτιού του, εντελώς δωρεαν! Το ΣΦΗΜΜΥ 12 αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για ενημέρωση πάνω σε επίκαιρα θέματα τεχνολογίας, αλλά και απόκτηση νέων δεξιοτήτων μέσα από τα διαθέσιμα workshops. Μη χάνετε χρόνο λοιπον, δηλώστε συμμετοχή στο site μας: https://sfhmmy.gr/αρχική

Το Seleo.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του Συνεδρίου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα