Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣυνεχίζει το Χόλιγουντ να "ψηφίζει" Θεσσαλονίκη: Έρχονται άλλες έξι νέες ταινίες το...

Συνεχίζει το Χόλιγουντ να “ψηφίζει” Θεσσαλονίκη: Έρχονται άλλες έξι νέες ταινίες το 2022

«Μέσα στο 2022 έχουν ήδη προγραμματιστεί να γυριστούν στη Θεσσαλονίκη έξι ταινίες. Μάλιστα, τα γυρίσματα μίας εξ’ αυτών θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022. Πρόκειται για αστυνομική ταινία δράσης», αποκάλυψε ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

«Το σενάριο και η ιστορία θα εξελίσσεται και θα βασίζεται στη Θεσσαλονίκη. Θα συμμετέχουν μεγάλα ονόματα του αμερικανικού κινηματογράφου που όμως ακόμα δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε, λόγω δέσμευσης από την εταιρία παραγωγής», ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε ότι σκοπός είναι να γυρίζονται ταινίες σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, 360 ημέρες τον χρόνο.

«Από τότε που άλλαξε το νομικό πλαίσιο για παραγωγές στην Ελλάδα είμαστε οι πρώτοι που δημιουργήσαμε film office. Μάλιστα, η εταιρία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών Millenium, μέσα στο 2022 θα δημιουργήσει σταθερό γραφείο στη Θεσσαλονίκη», αποκάλυψε. «Δημιουργούνται πολλές νέες θέσεις εργασίας και φυσικά ενισχύεται και η τοπική οικονομία».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι γίνονται συζητήσεις με το υπουργείο Τουρισμού ώστε να υπάρξουν απευθείας πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη προς τις ΗΠΑ. «Είναι σημαντικό ότι ολοκληρώθηκαν υποδομές που έλειπαν από την πόλη, όπως είναι το σύγχρονο αεροδρόμιο Μακεδονία, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το Μετρό που είναι σε τροχιά ολοκλήρωσης», συμπλήρωσε.

«Είναι σημαντικό ότι ολοκληρώθηκαν υποδομές που έλειπαν από την πόλη, όπως είναι το σύγχρονο αεροδρόμιο Μακεδονία, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το Μετρό που είναι σε τροχιά ολοκλήρωσης», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα