Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣυνελήφθη ο πατέρας του μαθητή στη Θεσσαλονίκη που αρνήθηκε να κάνει self...

Συνελήφθη ο πατέρας του μαθητή στη Θεσσαλονίκη που αρνήθηκε να κάνει self test

Συνελήφθη εχθές, Δευτέρα, ο πατέρας του μαθητή της δευτέρας λυκείου στο 1ο ΓΕΛ Θέρμης, που αρνήθηκε  να κάνει το σελφ τεστ, όπως προβλέπεται με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να παρακολουθήσει το μάθημα.

Ο πατέρας του μαθητή συνελήφθη μετά από μήνυση που κατέθεσε ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Θέρμης.

Ο διευθυντής καταγγείλει τον πατέρα του συγκεκριμένου μαθητή ότι του μίλησε με ανάρμοστο τρόπο. Ο πατέρας του μαθητής συνελήφθη και στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της εξύβρισης, μέσα στην ημέρα, θα περάσει την πόρτα του Εισαγγελέα.

Ο μαθητής σήμερα -κατά δεύτερη μέρα-  δεν έκανε το σελφ τεστ, μετέβη στο σχολείο και ζήτησε να μπει κανονικά στην αίθουσα για να παρακολουθήσει τα μαθήματα, ωστόσο, όπως κι εχθές, έτσι και σήμερα, δεν του επετράπη να εισέλθει στη σχολική αίθουσα, χωρίς το απαιτούμενο σελφ τεστ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαθητής μετά το δεύτερο διάλειμμα μπήκε στην αίθουσα διδασκαλίας για παρακολουθήσει το μάθημα της επόμενης ώρας.  Έγινε αντιληπτός από τον διευθυντή, ο οποίος κατά τις ίδιες πληροφορίες, απομάκρυνε όλα τα παιδιά από την αίθουσα.

“Ο μαθητής είναι ανένδοτος, θέλει να παραμείνει στο σχολείο και να παρακολουθήσει το μάθημα. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να γίνει, γιατί ο νόμος δεν επιτρέπει να μπει μέσα στο σχολείο χωρίς να έχει κάνει το self test και να έχει τη σχολική κάρτα. Αρνείται να το κάνει. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο να εμποδίσουμε τον μαθητή να μην μπει μέσα στην τάξη”, είπε ο διευθυντής του σχολείου.

Παράλληλα, να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή στις περιπτώσεις που χρήστες του Διαδικτύου καλούν, μέσω αναρτήσεων, να μην εφαρμόζεται το μέτρο του self-test, ζητεί από την αστυνομία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα