Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣυνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος - Αναζητούν τη "χρυσή τομή" πριν τα Χριστούγεννα

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος – Αναζητούν τη “χρυσή τομή” πριν τα Χριστούγεννα

Συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος στον απόηχο της χθεσινής επικοινωνίας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα το άνοιγμα των ναών τις εορταστικές ημέρες. Η Εκκλησία θέλει περισσότερους πιστούς και το θέμα θα συζητηθεί στη διαδικτυακή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πρωθυπουργός συζήτησαν τα σημεία τριβής που αφορούν στη λειτουργία των ιερών ναών τις ημέρες εορτών.

Σύμφωνα με αυτά, ηΙεραρχία θέλει περισσότερες από δύο θείες λειτουργίες, και σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, φαίνεται πως “κλειδώνει” και μια τρίτη θεία λειτουργία την Πρωτοχρονιά. Δεύτερο σημείο τριβής αποτελεί ο αριθμός των πιστών που θα εισέλθουν στους ναούς, μόλις 9 σε όλους τους ναούς και 25 στους μητροπολιτικούς. Η “μπάλα” πέφτει στους λοιμωξιολόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Αρχιεπίσκοπος μετέφερε στον Πρωθυπουργό ότι υπάρχει οργή στην Ιερά Σύνοδο για τα 9 άτομα στον ναό ή 25 άτομα στη Μητρόπολη και ότι δεν πρόκειται να το αποδεχθεί αυτό η Εκκλησία και πως αυτό θα φέρει ρήξη αν δεν βρεθεί τρόπος να γεφυρωθεί η διαφωνία.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα