Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣυναγερμός για πλημμύρες από την κακοκαιρία Genesis: Έκτακτη ενημέρωση στις 19:00 για...

Συναγερμός για πλημμύρες από την κακοκαιρία Genesis: Έκτακτη ενημέρωση στις 19:00 για τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Ο καιρός χαλάει επικίνδυνα και έτσι όπως ανακοινώθηκε θα πραγματοποιηθεί έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία Genesis στις 19.00 από τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας. Ήδη έχουν ενημερωθεί από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας όλοι οι περιφερειάρχες και θα σταλεί 112 σε όλες τις περιοχές.

Από νωρίς έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και σύμφωνα με αρμόδιες πηγές:

Με βάση την πρόγνωση των μετεωρολογικών μοντέλων και την ανάλυση από την ΕΜΥ περιμένουμε πιθανές πλημμύρες κατά το διάστημα από την Πέμπτη 9/6 έως την Δευτέρα 13/6.

Πιο αναλυτικά οι ίδιες πηγές αναφέρουν:

1. Η ατμοσφαιρική διαταραχή θα είναι σημαντική και με διάρκεια σε μεγάλο μέρος της χώρας.

2. Τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα με ραγδαίες βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο Παρασκευή 10 Ιουλίου.
3. Σφοδρές πλημμύρες μπορούν να συμβούν σε πολλές πόλεις και οικισμούς της Δυτικής Στερεάς (περιλαμβανομένου μέρους του Ιονίου), της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Θεσσαλίας μέχρι την Πιερία και τις Σποράδες, με σχετικά ήπιο ανάγλυφο και μειωμένη αντιπλημμυρική προστασία.
4. Σημαντικές πλημμύρες με υπερχείλιση ποταμών και ρεμάτων είναι πολύ πιθανόν να συμβούν κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας λόγω της αναμενόμενης μεγάλης διάρκειας των ραγδαίων βροχών.

Συμπερασματικά, τα φαινόμενα θα είναι έντονα στο Ιόνιο και τη Δυτική Στερεά μέχρι τη Θράκη μέσω Θεσσαλίας. Μεγαλύτερος κίνδυνος σημαντικών πλημμυρών και στην Θεσσαλία την Παρασκευή 10/ 6.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα