Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣυναγερμός για απόπειρα οικοδόμησης στο Καραμπουρνάκι

Συναγερμός για απόπειρα οικοδόμησης στο Καραμπουρνάκι

Αποφάσεις του ΣτΕ αλλά και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε οικοδόμηση στο σημείο.

Συναγερμός σήμανε στην Καλαμαριά από κοινωνικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, δημοτικές παρατάξεις, υποψήφιους και υποψήφιες δημάρχους, καθώς, όπως έγινε αντιληπτό από πινακίδα που σηκώθηκε, γίνεται απόπειρα να κτιστεί στο Καραμπουρνάκι, πάνω στο κύμα, ένα από τα οικόπεδα η οικοδόμηση των οποίων έχει ματαιωθεί εδώ και δεκαετίες. Οικόπεδο για το οποίο υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ αλλά και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην επιτραπεί οποιαδήποτε οικοδόμηση στο σημείο, παρότι ο δήμος με διάφορες δικαιολογίες αρνείται να ανακαλέσει τις οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί.

Με ανακοίνωσή της η υποψήφια δήμαρχος Χρύσα Αράπογλου θυμίζει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς στις 20-3-2023, σύμφωνα με την οποία, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος εξουσιοδοτείται «να προχωρήσει σε όλες τις διαδικασίες σχετικά με την ανάκληση των αδειών οικοδόμησης επί των δύο οικοπέδων στην οδό Θ. Σοφούλη και Κολχίδος» και «να προχωρήσει σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των δύο οικοπέδων με τις άδειες για τον καθορισμό του τιμήματος της αποζημίωσής τους», να αποστείλει σχετικά έγγραφα στα αρμόδια υπουργεία και να συντάξει τους αναγκαίους φακέλους «για κάθε ιδιοκτησία του παραλιακού μετώπου, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια η απαλλοτρίωσή της».

Σύμφωνα με την κ. Αράπογλου, «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, πόσο μάλλον στην εποχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, να συνεχίζουμε αμέριμνοι τη ζωή μας σε μια πόλη που καταγράφει το μικρότερο ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο στην Ευρώπη, που ασφυκτιά στο μπετόν και πληρώνει όχι για έργα πρασίνου αλλά για πρόστιμα εξαιτίας των τιμών των αιωρούμενων σωματιδίων, δηλαδή εξαιτίας της έλλειψης πρασίνου».

Ο Αρης Τεμεκενίδης, δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά» και υποψήφιος δήμαρχος, σημειώνει ότι «τα ερωτήματα προς τη διοίκηση του δήμου είναι αμείλικτα» και ζητά να ενημερωθούν οι πολίτες αν είχε γνωστοποιηθεί η έναρξη των εργασιών «και αν ναι, γιατί δεν ενημερώθηκαν όλες οι παρατάξεις και οι επικεφαλής τους», καθώς και «ποιες ενέργειες έχει κάνει ο δήμαρχος και η διοίκηση για την αποτροπή της οικοδόμησης με βάση τις αποφάσεις και τη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς; Γιατί δεν προχώρησε η ανάκληση των οικοδομικών αδειών, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας;».

Ο Στέφανος Καργάκης, πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κρήνης «Μπουμπουλίνα», λέει στην «Εφ.Συν.» ότι «πρέπει να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για να σταματήσουμε την προσπάθεια οικοδόμησης στην πράξη. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη θερινή περίοδο για να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Ολοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αλλά μόνο με ανακοινώσεις δεν λύνεται το πρόβλημα. Εδώ και τώρα κινητοποιήσεις».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Με τις κάρτες στο ντέρμπι