Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣυλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για την υγεία

Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για την υγεία

Ομοσπονδίες, επαγγελματικές ενώσεις καθώς και εργατικές ομάδες προχωρούν σε  συλλαλητήριο  διεκδικώντας την προστασία της υγείας.

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στις  18:30 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργατκών σωματείων:

Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Επαναλαμβανόμενα
δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των
εργοδοτών. Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμία περιστολή
δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.Άμεσα μέτρα προστασίας στον ΟΆΣΘ, με πύκνωση δρομολογίων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων. Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα αρκετές χιλιάδες οργανικά κενά στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ανάπτυξη νέων και σύγχρονων κλινών ΜΕΘ σε κάθε νοσοκομείο και πρόσληψη του απαραίτητου και εξειδικευμένου προσωπικού για να τις στελεχώσει. Άμεσο άνοιγμα του Παναγία και του Λοιμωδών για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών νοσηλείας.Επίταξη των 120 κλινών ΜΕΘ και των τουλάχιστον 1000 κλινών νοσηλείας που έχουν οι 5 μεγάλες ιδιωτικές πολυκλινικές της πόλης. Επίταξη ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων  με στόχο την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των διαγνωστικών ελέγχων. Πρόσληψη εκπαιδευτικών και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στους 15. Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα