Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣυλλήψεις διακινητών μεταναστών μετά από καταδίωξη στην ΕΟ Καβάλας–Θεσσαλονίκης

Συλλήψεις διακινητών μεταναστών μετά από καταδίωξη στην ΕΟ Καβάλας–Θεσσαλονίκης

Δύο νεαρούς οι οποίοι ενέχονται σε μεταφορά παράτυπων μεταναστών συνέλαβαν το πρωί της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα στην ΕΟ Καβάλας–Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα προπορευόταν σε σταθερή απόσταση, προκειμένου να ελέγχει τη διαδρομή για την ύπαρξη αστυνομικών ελέγχων και να ενημερώνει το δεύτερο όχημα που μετέφερε αλλοδαπούς. Ακολούθως οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάθμευσης στα εν λόγω οχήματα, τα οποία ωστόσο δεν συμμορφώθηκαν σε αυτό και ανέπτυξαν ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στην συνέχεια προκάλεσαν φθορές στα διόδια Ανάληψης.

Στην συνέχεια ένας εκ των οδηγών μαζί με το συνοδηγό εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και συνελήφθησαν έπειτα από πεζή καταδίωξη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν. Σύμφωνα με έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν έξι αλλοδαποί, με τους τρεις εξ αυτών στο χώρο των αποσκευών, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ έπειτα από αναζητήσεις βρέθηκε και το δεύτερο όχημα που λειτουργούσε ως προπομπός. Κατόπιν οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τα δύο οχήματα και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, να αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα