Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣυγκλονίζει η ανεμβολίαστη έγκυος από τη Θεσσαλονίκη που γέννησε με κορονοϊό...

Συγκλονίζει η ανεμβολίαστη έγκυος από τη Θεσσαλονίκη που γέννησε με κορονοϊό (Ηχητικό)

Λίγη ώρα, μετά το εξιτήριο της έπειτα από 14 ημέρες νοσηλείας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, η 31χρονη Έρση Κερανίστι, μιλάει στο Seleo.gr, για την εφιαλτική εμπειρία της με τον κορονοϊό.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τσάτσου. 

Η γυναίκα από την Αλβανία, χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μία εβδομάδα στην εντατική του νοσοκομείου λίγες ημέρες μετά, αφότου έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο παιδί. Λίγες ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο της 38χρονης ανεμβολίαστης εγκύου, Παρθένας Κουτμερίδου, που κατέληξε, από επιπλοκές του κορονοϊού, η 31χρονη που νόσησε στον 9ο μήνα της κύησης της και γέννησε, στέλνει μήνυμα σε όλες τις γυναίκες, έγκυες και μη να εμβολιαστούν.

Όπως λέει, ανακάλυψε μέσα στο νοσοκομείο ότι είχε κορονοϊό, όταν πήγε να γεννήσει. «Νόσησα κατά τη διάρκεια της 37ης εβδομάδα της κύησης. Δεν γνώριζα ότι είχα νοσήσει από κορονοϊό», ανέφερε και πρόσθεσε ότι, «έκανα κατευθείαν καισαρική, μετά με πήγαν στην εντατική για μία εβδομάδα και μετά άλλες επτά μέρες νοσηλεύτηκα σε απλή κλινική κορονοϊού». Εξαντλημένη ακόμα από την ασθένεια, λέει ότι, ήταν επιλογή της να μην εμβολιαστεί, καθώς φοβόνταν για το παιδί, αλλά τώρα προτρέπει όλες τις εγκύους να κάνουν το εμβόλιο. «Ήταν ευθύνη μου ότι δεν ήθελα να εμβολιαστώ και δεν το έκανα, επειδή φοβόμουν. Τώρα θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις γυναίκες να το κάνουν για να προστατευτούμε όλοι. Με όλα αυτά που πέρασα, λέω σε όλους ότι πρέπει να προστατευτούμε». Το αγοράκι που απέκτησε είναι το δεύτερο παιδί της 31χρονης. Ήταν από τη πρώτη στιγμή αρνητικό στον κορονοϊό, και υγιέστατο βρίσκεται στην αγκαλιά της μητέρας του στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη.

Ακούστε τη συγκλονιστική μαρτυρία της 31χρονης. 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα