Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κοπή 29 δέντρων στους Στάβλους Παπάφη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κοπή 29 δέντρων στους Στάβλους Παπάφη

Το Δίκτυο «SOSε τα Δέντρα» θα πραγματοποιήσει ειρηνική διαμαρτυρία στην είσοδο του Δημαρχείου.

«Μετά από την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής την κοπή 29 δέντρων, στο πλαίσιο της ανάπλασης των Στάβλων της Παπάφη, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 23/9, επίκειται να παρθεί η οριστική απόφαση. Σ’ αυτή τη χώρα, κάθε είδους ανάπλαση ισοδυναμεί με μαζική κοπή δέντρων. Σαν να μην περάσαμε τρίμηνο καύσωνα διαρκείας, σαν να μην έχουμε το λιγότερο πράσινο και τη μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ευρώπη, σαν να μην θυσιάζονται 30.000 δέντρα στο Σέιχ Σου για το flyover, σαν να μην υποφέραμε από την δεντροκτονία της δημοτικής διοίκησης Ζέρβα!

Στην επίσκεψή μας στον χώρο των Στάβλων διαπιστώσαμε ότι τα περισσότερα από τα 29 δέντρα που πρόκειται να κοπούν είναι μεγάλα και γεμάτα πλούσιο φύλλωμα. Επίσης, στην αυτοψία μας, και μελετώντας τις κατόψεις της σχεδιαζόμενης ανάπλασης και της φυτοτεχνικής μελέτης, διαπιστώσαμε ότι τα περισσότερα δέντρα δεν βρίσκονται σε σημεία όπου εμποδίζεται η οικοδόμηση των νέων κτιρίων, αλλά περιμετρικά του χώρου. Ακόμα -παρόλο που δεν εντάσσεται στην επικείμενη ανάπλαση- έχει περιφραχθεί ΚΑΙ η γειτονική παιδική χαρά, με σκοπό να γκρεμιστεί και να κοπούν και τα δικά της δέντρα. Η μελέτη προβλέπει μεν την φύτευση δέντρων και θάμνων, τα οποία όμως θα έρθουν σε ικανοποιητικό μέγεθος σε πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής για περίπου μία γενιά.

Για τους παραπάνω λόγους, κρίνουμε ότι πρέπει και μπορεί να γίνει από τη δημοτική αρχή μια αναθεώρηση της μελέτης για την ανάπλαση των Στάβλων Παπάφη (σημειώνουμε ότι η μελέτη είχε εγκριθεί από τη δημοτική διοίκηση Ζέρβα). Διεκδικούμε, δηλαδή, να γίνει η ανάπλαση χωρίς να κοπούν τα περισσότερα από τα 29 δέντρα, τα οποία χαρίζουν δροσιά και οξυγόνο σε μια περιοχή με ελάχιστο πράσινο!

 

Τη Δευτέρα 23/9, ώρα 17.00, το Δίκτυο SOSε τα Δέντρα: α. θα κάνει ειρηνική διαμαρτυρία στην είσοδο του Δημαρχείου και β. θα ζητήσει να κάνει παρέμβαση/ομιλία, εναντίον της κοπής προ της ημερήσιας διάταξης του Δημ. Συμβουλίου. Για να ακουστεί η αντίθεσή μας σ’ αυτή τη μαζική κοπή δέντρων είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας! Σας καλούμε να έρθετε τη Δευτέρα, 23/9, ώρα 17.00, στην είσοδο του Δημαρχείου, και στη συνέχεια στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να στηρίξουμε τον αγώνα μας ώστε να γίνει η ανάπλαση των Στάβλων Παπάφη χωρίς να κοπούν τα περισσότερα από τα 29 δέντρα!».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα