Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΝέα συγκέντρωση αντιεξουσιαστών μετά την εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ

Νέα συγκέντρωση αντιεξουσιαστών μετά την εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ

Σε εξέλιξη βρίσκεται  νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας από αντιεξουσιαστές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την  εκκένωση της κατάληψης του Βιολογικού, μετά από 34 χρόνια.

Οι αντιεξουσιαστές έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών και φωνάζουν συνθήματα. Στο σημείο  αστυνομικές δυνάμεις. Αυτή την ώρα, ομάδα 60 -70 αντιεξουσιαστών βγήκε από το ΑΠΘ και κινείται επί της οδού Αρμενοπούλου.

Να σημειωθεί πως, την Παρασκευή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατεδάφισης σε χώρο του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ο οποίος τελούσε υπό κατάληψη για 34 χρόνια.

Σε ανακοίνωση τους οι αντιεξουσιαστές αναφέρουν μεταξύ άλλων, ” η  απόφαση για αυτή την εκκένωση πάντως δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Η εξαγγελία για την κατεδάφιση ήρθε 1 μήνα πριν, όταν γνωστοποιήθηκε ένα σχέδιο ανάπλασης του ισόγειου του κτηρίου του Βιολογικού, με σκοπό να αξιοποιηθεί ως βιβλιοθήκη για ολόκληρη τη σθε η οποία θα “ωφελήσει” πάνω από 5000 φοιτητές. Όποιος γνωρίζει την σχολή του βιολογικού θα καταλάβει ότι το αφήγημα της βιβλιοθήκης αποτελεί ξεκάθαρα μια πρόφαση καθώς το στέκι ειναί ένας αρκετα αμελητέος χώρος σε σχέση με το ισόγειο της σχολής που προσφέρεται για την εν λόγω βιβλιοθήκη. Σκοπός του κράτους, λοιπόν, είναι η κατεδάφιση ενός αυτο-οργανωμενου χώρου που στέγαζε αγώνες, και η αντικατάσταση του με έναν αποστειρωμενο χώρο στον οποίο θα επιτρέπονται μονο δραστηριότητες συμβατές με το ακαδημαϊκό πρότυπο”.

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα