Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣτο τραπέζι ο «κόφτης» στα sms - Προβληματίζει ο συνωστισμός στα σούπερ...

Στο τραπέζι ο «κόφτης» στα sms – Προβληματίζει ο συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ

Αντίθετος στην επιβολή «κόφτη» στις μετακινήσεις μέσω sms και ιδίως στους κωδικούς 2 και 6 (δηλαδή για αγορές και άθληση) εμφανίστηκε ο Άδ. Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι όντως αυτό το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι, αλλά ο ίδιος είναι αντίθετος και το θεωρεί πρακτικά ανεφάρμοστο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε για τα αυστηρά μέτρα που ίσχυσαν το Σαββατοκύριακο, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00, ότι τα μέτρα θα ισχύσουν και το επόμενο Σαββατοκύριακο και από εκεί και πέρα θα συνεκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτής της εβδομάδας και θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη συνέχεια.

Επιπλέον, για την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18:00 το Σαββατοκύριακο, παρατήρησε ότι έφερε μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, όπου παρατηρήθηκαν ουρές χιλιομέτρων και «πρέπει να δούμε το πρόβλημα, το οποίο θα ενταθεί σε περίπτωση που δε λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές το Σάββατο».

O κ. Γεωργιάδης, σχετικά με το θέμα με το take away που προέκυψε το περασμένο Σάββατο, αναφέρθηκε στο ιστορικό της απόφασης λέγοντας πως η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών της οποίας η συνεδρίαση τελείωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής, αλλά θα έπρεπε να υλοποιηθεί από το πρωί του Σαββάτου. Όπως είπε όμως ο κ. Γεωργιάδης, όταν κληθήκαμε να την εφαρμόσουμε, είδαμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και μέσα σε λίγες ώρες αποφασίσαμε να την ακυρώσουμε αντιδρώντας άμεσα.

Επιπλέον, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε ότι πέρα από το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας υπάρχει και το θέμα διατήρησης ζωντανής της οικονομίας. Τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία και ότι αυτό αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα