Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣτο εισαγγελέα οι 31 συλληφθέντες του ΑΠΘ - Συγκέντρωση και πορεία ...

Στο εισαγγελέα οι 31 συλληφθέντες του ΑΠΘ – Συγκέντρωση και πορεία από φοιτητές

Την συνέχιση της κατάληψης της πρυτανείας του ΑΠΘ και  συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του ΑΠΘ θα πραγματοποιήσουν σήμερα φοιτητές και άτομα από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.  Κάλεσμα για πορεία από την πρυτανεία μέχρι και τα δικαστήρια απευθύνουν φοιτητικοί σύλλογοι.

Όπως αναφέρεται – μεταξύ άλλων – σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ”Οι τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να εισέρθουν στην πρυτανεία και ύστερα από κάποιο διάστημα παρά τις έντονες αντιδράσεις και ξεκίνησαν να συλλαμβάνουν άτομα. Μεγάλο πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από την κατάληψη αντιδρώντας στην πρωτοφανή αυτή και ακραία βίαιη επίθεση τον μπάτσων, οι οποίοι προέβησαν σε 31 συλλήψεις. Ακολούθησαν πορείες αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας, το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την ΓΑΔΘ όπου κρατούσαν τις/ους συλληφθέντες/είσες. Σαν σύλλογος παραμένουμε και συνεχίζουμε την κατάληψη της πρυτανείας”.

Στο μεταξύ, σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των ατόμων κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο ΑΠΘ. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, σχηματίστηκε δικογραφία για συνολικά 31 άτομα.  Επίσης, από την ΕΛ.ΑΣ. βεβαιώθηκαν συνολικά 32 πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα