Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣτον εισαγγελέα το πρωί οι 15 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Στον εισαγγελέα το πρωί οι 15 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Σε δεκαπέντε συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθεςσε ισόγειο χώρο εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ, τον οποίο κατέλαβαν αντιεξουσιαστές λίγα 24ωρα μετά την εκκένωση της κατάληψης στο «Στέκι στο Βιολογικό».

Μετά το πέρας της επιχείρησης, η οποία έγινε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ο χώρος παραδόθηκε στις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ. Οι συλληφθέντες κρατούνται και αναμένεται να μεταφερθούν το πρωί, στον εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, απελευθέρωσαν το χώρο του τμήματος Χημείας που είχε καταληφθεί από άτομα του περιθωριακού χώρου. Είναι ένα θετικό παράδειγμα» δήλωσε για την επιχείρηση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας πως «όπου και όταν υπάρχει αυτή η συνεργασία, υπάρχει ασφάλεια και άρα ελευθερία μέσα στο πανεπιστήμιο που είναι η προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα