Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣτη ''φάκα'' οι ληστές με την καραμπίνα στη Θεσσαλονίκη

Στη ”φάκα” οι ληστές με την καραμπίνα στη Θεσσαλονίκη

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται οι δύο ληστές που είχαν διαπράξει τέσσερις ένοπλες ληστείες σε καταστήματα της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο άνδρες από το Καζακστάν και τη Ρωσία, ηλικίας, 46 και 40 ετών . Στον εντοπισμό και τη σύλληψη τους,  οδηγήθηκε η ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας  με αντικείμενο την ανάλυση του γεωγραφικού προφίλ και του τρόπου δράσης εγκληματικών ομάδων. Στις έρευνες των αστυνομικών εντοπίστηκαν πειστήρια και υλικό που τους τοποθετούν τους δύο δράστες στους τόπους των πράξεων των ληστειών.

Οι δράστες – σύμφωνα με  πληροφορίες- δρούσαν με τρεις τρόπους.

Πρώτον, επιλογή καταστημάτων κοντά στις οικίες τους προκειμένου να έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτά και ταχεία διαφυγή. Δεύτερον, προσέγγισαν τα καταστήματα, εκμεταλλευόμενοι την  ανύπαρκτη κίνηση στους δρόμους της πόλης λόγω των  μέτρων, και τρίτον δρούσαν απειλώντας με καραμπίνα.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, μετά από ληστεία που διέπραξαν σε κατάστημα στα Διαβατά. Μάλιστα, νωρίτερα είχαν κλέψει μία μοτοσυκλέτα.  Ο ένας δράστης συνελήφθη στο Κορδελιό κι ο άλλος στην Μενεμένη. Η κλεμμένη μοτοσικλέτα αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη.

Σε έρευνες στην οικία του 40χρονου εντοπίστηκαν ρούχα και παπούτσια  που φορούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών.  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ληστές  είχαν απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα