Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣτη Θεσσαλονίκη τα πρώτα ψυγεία αποθήκευσης και συντήρησης των εμβολίων (Βίντεο)

Στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα ψυγεία αποθήκευσης και συντήρησης των εμβολίων (Βίντεο)

Στη Θεσσαλονίκη έφτασαν τα δύο από τα τρία ψυγεία όπου θα συντηρούνται τα εμβόλια για τον κορονοϊό και θα καλύπτουν τις ανάγκες από Έβρο έως και Λάρισα. Τα δύο ψυγεία έχουν τοποθετηθεί σε φαρμακαποθήκες που βρίσκονται λίγο έξω, περιφερειακά της πόλης.

Όπως μετέδωσε το OPEN, εκεί θα φυλάσσονται τα εμβόλια στους -80 βαθμούς και θα μεταφέρονται στα εμβολιαστικά κέντρα.

Συνολικά η χώρα έχει προμηθευτεί 14 ειδικούς καταψύκτες, που εκτός από τη Θεσσαλονίκη, έχουν τοποθετηθεί σε Αττική, Κρήτη, Πάτρα και Τρίκαλα.

Παράλληλα, σε σύσκεψη για την υλοποίηση του σχεδίου για τον εμβολιασμό θα συμμετάσχει στις 10:15 το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και σ’ αυτή θα λάβουν μέρος τα επιτελικά στελέχη που εμπλέκονται στο Εθνικό Σχέδιο εμβολιασμού.

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει για το πρόγραμμα εμβολιασμού ότι «η κυβέρνηση οργάνωσε και ήδη εφαρμόζει ένα Εθνικό Σχέδιο ώστε η θωράκιση κατά του κορονοϊού να φτάσει δωρεάν σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, σε κάθε γωνιά του τόπου» , υπογραμμίζοντας πως σε λίγα εικοσιτετράωρα, «ξεκινά η εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό η οποία σηματοδοτεί, ταυτόχρονα, όχι το τέλος της αρχής αλλά την αρχή του τέλους».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα