Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣτη Θεσσαλονίκη διακομίζονται τα θετικά κρούσματα από το Κιλκίς

Στη Θεσσαλονίκη διακομίζονται τα θετικά κρούσματα από το Κιλκίς

Στο Νοσοκομείο Κιλκίς η κλινική θα λειτουργεί μόνο για τον έλεγχο των ύποπτων περιστατικών.

Το έγγραφο από την 4η ΥΠΕ έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης  και ουσιαστικά καταργεί τη νοσηλευτική πτέρυγα της μονάδας covid-19 του Νοσοκομείου Κιλκίς, επαναφέροντας το καθεστώς που ίσχυε μέχρι τις 12 Νοεμβρίου. Τα ύποπτα ελέγχονται αλλά τα θετικά και χρήζοντας νοσηλείας διακομίζονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα,   eidisis.gr.

Εφαρμόζεται με τον τρόπο αυτό ο σχεδιασμός της 3ης και της 4ης ΥΠΕ ο οποίος έλαβε έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ), καθώς κρίθηκε ότι πλέον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Έτσι, από την Τετάρτη τα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού που προσέρχονται σε μικρά νοσοκομεία, όπως του Κιλκίς, και κρίνεται ότι χρήζουν νοσηλείας θα παραπέμπονται σε μεγαλύτερης δυναμικότητας νοσηλευτικά ιδρύματα είτε της περιφέρειας είτε της Θεσσαλονίκης, πάντα κατά την κρίση και με την έγκριση του γιατρού.

Το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, στο Νοσοκομείο Κιλκίς και στη μονάδα νοσηλεύονταν στη δεύτερη πτέρυγα μόνο δυο ασθενείς κι υπήρχε κι ένα ύποπτο περιστατικό στην πρώτη πτέρυγα. Μάλιστα, αναμενόταν ο ένας εκ των ασθενών να λάβει εξιτήριο σήμερα Παρασκευή και θα κριθεί η πορεία νοσηλείας του δεύτερου κι αν χρήζει διακομιδής στη Θεσσαλονίκη.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Πυρκαγιά στον Αρχάγγελο Ρόδου