Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣτην Θεσσαλονίκη ο πρώτος ζωολογικός κήπος, ...χωρίς ζώα

Στην Θεσσαλονίκη ο πρώτος ζωολογικός κήπος, …χωρίς ζώα

Εξωτικά ζώα, άγρια θηρία ακόμα και δεινόσαυρους έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά όσοι επισκεφθούν τον πρώτο ζωολογικό κήπο στον κόσμο χωρίς αιχμαλωσία ζώων στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ στην Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το Eco zoo, έναν ιδιότυπο ζωολογικό κήπο χωρίς σπατάλη φυσικών και ανθρωπίνων πόρων για την λειτουργία του. Αυτός περιλαμβάνει ρομποτικά ζώα και τα άγρια θηρία, τα οποία ωστόσο διαθέτουν εντυπωσιακή φυσική κίνηση και ήχο. Η συγκεκριμένη δράση βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Οκτώβριο του 2023 και θα διαρκέσει μέχρι τον προσεχή Φεβρουάριο του 2024, ενώ το ωράριο λειτουργίας είναι:

Τρίτη – Παρασκευή: 9:00 – 14:00

Σάββατο: 11:00 – 19:00

Κυριακή: 11:00 – 15:00

Η είσοδος του κοινού στον χώρο πραγματοποιείται με την προβολή ενός έξυπνου και με χιουμοριστική προσέγγιση βίντεο, σε επιμέλεια του συγγραφέα και παρουσιαστή Γιάννη Σερβετά. Εκεί παρέχεται σε σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και οικογένειες έχουν η δυνατότητα να ζήσουν να βιώσουν μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εμπειρία ερχόμενοι σε “εικονική” επαφή με την φύση και τα ζώα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο προγραμματισμός των σχολικών επισκέψεων να γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, εξαιτίας της αύξησης συμμετοχής. Για σχετικές πληροφορίες επισκεφθείτε το ecozoo.gr.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα