Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣτην δημιουργία Αντιπυρικών Ζωνών προβαίνει το δασαρχείο Πολυγύρου

Στην δημιουργία Αντιπυρικών Ζωνών προβαίνει το δασαρχείο Πολυγύρου

Στην δημιουργία Μικτών Αντιπυρικών Ζωνών σε οικισμούς και δρόμους της Π.Ε Χαλκιδικής προβαίνει το δασαρχείο Πολυγύρου, στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας δασών Antinero III που υλοποιεί το υπουργείο Περιβάλλοντος μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό 4εκ. ευρώ στο πλαίσιο του οποίου συμπεριελήφθησαν και βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης τα ακόλουθα:

• Μικτές αντιπυρικές ζώνες εκατέρωθεν δρόμων εντός δασών και δασικών εκτάσεων και ειδικότερα επεμβάσεις σε δασικού χαρακτήρα εκτάσεις στον δασικό δίκτυο (τμήμα εντός αναδασώσεων Πολυγύρου) νοτιοανατολικά του οικισμού του Πολυγύρου και βόρεια της επαρχιακής οδού που συνδέει τον Πολύγυρο με τα Βράσταμα.
• Μικτές αντιπυρικές ζώνες για την πυροπροστασία κρίσιμων οικισμών και ειδικότερα επέμβαση σε δασικού χαρακτήρα εκτάσεις δυτικά του οικισμού του Πολυγύρου (περιοχή αθλητικών εγκαταστάσεων).
• Μικτές αντιπυρικές ζώνες για την πυροπροστασία κρίσιμων οικισμών και ειδικότερα επέμβαση σε δασικού χαρακτήρα εκτάσεις βορειοανατολικά του οικισμού του Πολυγύρου (περιοχή Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής).
• Μικτές αντιπυρικές ζώνες για την πυροπροστασία κρίσιμων οικισμών και ειδικότερα επέμβαση σε δασικού χαρακτήρα εκτάσεις αλσύλλιο, που εφάπτεται του οικισμού Μεταμόρφωσης της Δημοτικής Ενότητας Ορμύλιας.
• Μικτές αντιπυρικές ζώνες για την πυροπροστασία κρίσιμων οικισμών και ειδικότερα επέμβαση σε δασικού χαρακτήρα εκτάσεις κατά μήκος της ζώνης παραλίας, δυτικά του οικισμού Ψακούδια, καθώς και στο αλσύλλιο εντός του οικισμού Ψακούδια, της Δημοτικής Ενότητας Ορμύλιας.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται από ανάδοχο με εξειδικευμένα συνεργεία και σύγχρονο εξοπλισμό. Το δασαρχείο και ο δήμος συνεργάζονται αρμονικά για την ολοκλήρωση του έργου, που στόχο έχει την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος ειδικότερα σε μία περίοδο, που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα