Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣπάνε τη σιωπή τους οι φοιτήτριες του ΑΠΘ - «Τσουνάμι» καταγγελιών

Σπάνε τη σιωπή τους οι φοιτήτριες του ΑΠΘ – «Τσουνάμι» καταγγελιών

Τη σιωπή τους σπάνε όλο και περισσότερες γυναίκες μετά τις σοκαρίστηκες αποκαλύψεις που έκανε η πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε. Στο προσκήνιο βρίσκεται ένας πρώην καθηγητής του ΑΠΘ που κατηγορείται για τη σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΕΔΩ – Πάνω από 100 καταγγελίες σε βάρος καθηγητή του ΑΠΘ για σεξουαλικές παρενοχλήσεις (Βίντεο)

Σύμφωνα με το Mega, οι καταγγελίες για τον πρώην καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου αγγίζουν πλέον τις 100.«Για μένα πλέον θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης η κατάσταση αυτή και θα ήθελα πολύ να είχε συμβεί και να είχα το κουράγιο και τη δύναμη να το κάνω πολύ νωρίτερα», δήλωσε φοιτήτρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΕΔΩ – Αρνείται τα πάντα ο καθηγητής του ΑΠΘ που κατηγορείται για παρενόχληση (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ήταν ένα κρυφό μυστικό της σχολής ότι γινόταν αυτό το πράγμα. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα τώρα», τόνισε φοιτητής. Η συμφοιτήτρια της, Λίνα Τσαλταμπάση, καταθέτει τη δική της μαρτυρία και περιγράφει την αντίδραση των υπόλοιπων καθηγητών όταν τους κατήγγειλε πως ο ίδιος άνθρωπος παρενόχλησε κι εκείνη σεξουαλικά.

«Είναι πραγματικότητα ότι κι εγώ το βίωσα και θα καταθέσω όσα ξέρω όταν με καλέσει ο Εισαγγελέας. Βρήκα από αδιαφορία μέχρι έλα άστο μην το πολυσυζητάμε.»

Με τη σειρά του ο πρόεδρος των φοιτητών της σχολής ανέφερε: «Θυμάμαι είχα μιλήσει και με καθηγητές που είχαμε τότε επαφές και τους λέω «Καλά ρε παιδιά, επίσημα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα το καταλαβαίνω, από τη στιγμή που δεν μιλάει καμία κοπέλα επίσημα. Ανεπίσημα γιατί δεν τον ξεφτιλίζετε;». Και μου λένε «του έχουμε μιλήσει γι’ αυτά που ακούγονται για αυτόν» και η απάντησή του ήταν: «Μου αρέσει ο ποδόγυρος, αλλά υπερβάλουν μωρέ οι κοπέλες».

Όπως καταγγέλλουν στο Mega φοιτητές της σχολής, ο εν λόγω καθηγητής είχε πάγια τακτική να κόβει μαθήτριες από το μάθημα και να τις καλεί στο γραφείο του για να συζητήσουν το βαθμό τους. «Την βλέπει, εμφανίσιμη κοπέλα η τότε κοπέλα μου, την βλέπει αυτός, την πιάνει από τη μεσούλα αγκαλίτσα μπροστά μου, χωρίς να ξέρει ότι είμαστε μαζί, και της λέει: «Μα γιατί δεν μου έγραψες τίποτα; Πέρνα το απόγευμα από το γραφείο να συζητήσουμε τον βαθμό σου». Ποιο βαθμό να συζητήσει με λευκή κόλλα; Τι να συζητήσει;», συνέχισε ο πρόεδρος των φοιτητών.

«Είχε έναν τρόπο που έλεγε «Πέρασε από το γραφείο μου» γιατί δεν έχεις ιδέα τι συμβαίνει. Υποτίθεται για να λύσεις το πρόβλημα σου και ξαφνικά μπορεί να άρχισε να χαϊδεύει, μπορεί να ερχόταν στον καναπέ να καθίσει δίπλα σου», δήλωσε άλλος φοιτητής. Προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες των φοιτητριών παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα