Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣειρά παραβάσεων της εργατικής, ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας εντόπισε σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα...

Σειρά παραβάσεων της εργατικής, ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας εντόπισε σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κρήτη η Οικονομική Αστυνομία

- Advertisement -

Σε σειρά ελέγχων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος προχώρησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, το τετραήμερο από 13 έως 16 Ιουνίου για την διαπίστωση παραβάσεων της εργατικής, ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν έλεγχοι σε συνολικά 19 επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής, εντοπίστηκαν παραβάσεις σε τέσσερις από αυτές διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για 48 ώρες. Αναλυτικότερα στην Θεσσαλονίκη η συγκεκριμένη ποινή επιβλήθηκε σε καφετέρια για μη έκδοση 26 αποδείξεων, καθώς και σε καφέ-εστιατόριο.

Αντίστοιχες ποινές επιβλήθηκαν και σε περιοχές της Αθήνας και συγκεκριμένα σε καφέ-μπαρ-εστιατόριο, για μη έκδοση απόδειξης, σε εστιατόριο-αναψυκτήριο, για μη έκδοση δύο αποδείξεων και απασχόληση τεσσάρων εργαζομένων εκτός ωραρίου εργασίας, καθώς και σε επιχείρηση υπηρεσιών εστίασης, που απασχολούνταν έξι εργαζόμενοι εκτός ημέρας εργασίας και εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας. Επίσης ποινές επιβλήθηκαν και σε περιοχές της Κρήτη. Ειδικότερα αυτές αφορούν σε εστιατόριο-παραδοσιακό καφενείο, που εντοπίστηκαν να απασχολούνται τέσσερις εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας, καθώς και η μη έκδοση 15 αποδείξεων, για το οποίο προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας, σε καφέ-μπαρ, η μη έκδοση 13 αποδείξεων, για το οποίο προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας, σε καφέ- μπαρ, η μη έκδοση τριών αποδείξεων, σε καφέ-μπαρ, όπου απασχολούνταν τρεις εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας, σε εστιατόριο, που απασχολούσε εφτά εργαζόμενους εκτός ωραρίου εργασίας, σε εστιατόριο, που απασχολούσε τρεις εργαζόμενους εκτός ωραρίου εργασίας και εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, σε εστιατόριο, για απασχόληση εργαζομένου εκτός ωραρίου εργασίας, σε πιτσαρία, για απασχόληση εργαζομένου εκτός ωραρίου εργασίας, καθώς και σε καφετέρια, που επίσης απασχολούσε εργαζόμενο, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α., Σ.ΕΠ.Ε.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα