Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣαρώνει η κακοκαιρία- Έντονες χιονοπτώσεις στον Έβρο - Πλημμύρες στην Κομοτηνή...

Σαρώνει η κακοκαιρία- Έντονες χιονοπτώσεις στον Έβρο – Πλημμύρες στην Κομοτηνή (Βίντεο)

Σφοδρή είναι η κακοκαιρία που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας από χθες και συνεχίζεται ακόμη.

Στην Ροδόπη σημειώθηκε τη νύχτα ένα σπάνιο, για τα ελληνικά δεδομένα, μετεωρολογικό φαινόμενο. Πρόκειται για τη χιονοκαταιγίδα, μια κατάσταση που έχει τα χαρακτηριστικά της κοινής καταιγίδας, με αστραπές και βροντές, με τη μόνη διαφοροποίηση ότι αντί για βροχή -ή και μαζί με τη βροχή- πέφτει χιόνι.

Σε άλλους οικισμούς του Νομού, οι βροχοπτώσεις ήταν έντονες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πέντε οικισμοί λόγω πλημμυρών. Πρόκειται για την περιοχή του Δήμου Μαρωνείας Σαπών όπου ο κύριος όγκος του νερού έπεσε στους οικισμούς Βάκου, Ισάλου, Αμαράντων, Παμφόρου και Καλλιθέας.

Στην πόλη της Κομοτηνής εμφανίστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στην δυτική είσοδο της πόλης και στην οδό Φιλιππουπόλεως, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, στους δρόμους Παγουρίων – Ν. Σιδηροχωρίου, Πόρπης – Μέσης καθώς και Κομοτηνής – Ξυλαγανής.

Οι ισχυρές χιονοπτώσεις έχουν πλήξει το κεντρικό και βόρειο κομμάτι του Νομού, με περιοχές όπως ο Πεντάλοφος, το Ορμένιο, το Διδυμότειχο, το Σουφλί και τα Αμπελάκια να έχουν «ντυθεί» στα λευκά. Για τα έντονα καιρικά φαινόμενα στον Εβρο είχε προειδοποιήσει η Περιφέρεια, καθώς η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα στην περιοχή.

Με απόφαση των Δήμων Ορφέα και Σουφλίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα λόγω της κακοκαιρίας, ενώ το πρωί αναμενόταν να αποφασίσουν οι δήμοι Ορεστιάδας και Διδυμότειχου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα