Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣαρηγιάννης: Τριπλάσια η επιδημιολιογική φόρτιση στη Θεσσαλονίκη

Σαρηγιάννης: Τριπλάσια η επιδημιολιογική φόρτιση στη Θεσσαλονίκη

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία του κορονοϊού, ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα, κρούουν οι ειδικοί καθώς το ποσοστό των εμβολιασμών είναι ακόμα πολύ χαμηλό.

Όπως είπε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Mega, πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας έχουν εμβολιαστική κάλυψη περί το 40% και αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη έχει τριπλάσια επιδημιολογική φόρτιση, δηλαδή κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, σε σχέση με την Αττική. «Αυτό δεν είναι φυσιολογικό» τόνισε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, ο Οκτώβριος σε ό,τι αφορά στην πορεία της πανδημίας θα είναι αβέβαιος, ενώ μέχρι τα μέσα του μήνα τα ημερήσια κρούσματα θα είναι περισσότερα από 4.000. Το ίδιο ανέφερε νωρίτερα και ο Νίκος Θωμαΐδης, εκτιμώντας ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας θα κορυφωθεί τον Οκτώβριο με 3.500 κρούσματα ημερησίως και ότι στο τέλος του Οκτωβρίου θα έρθει το πέμπτο κύμα της πανδημίας

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι μέχρι τέλος του έτους το 44% των νέων κρουσμάτων θα είναι παιδιά. «Τώρα είμαστε στο 30% των κρουσμάτων. Αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί 74.000 κρούσματα να είναι παιδιά μέχρι τέλος του χρόνου» σημείωσε. «Οι ανεμβολίαστοι ενήλικες να μην παίρνουν στον λαιμό τους τα παιδιά» σημείωσε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα