Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣαρηγιάννης: Εφικτό το άνοιγμα του λιανεμπορίου με click away στις 16 Μαρτίου

Σαρηγιάννης: Εφικτό το άνοιγμα του λιανεμπορίου με click away στις 16 Μαρτίου

Θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο, με click away, απάντησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, στο ερώτημα τι θα μπορούσε να ανοιχθεί στις 16 Μαρτίου.

«Τις επόμενες ημέρες θα δούμε να κορυφώνεται πανελλαδικά η κατάσταση, στην Αττική τις επόμενες δυο-τρεις ημέρες. Είμαστε στις πιο ψηλές τιμές που μπορούμε να δούμε. Δεν θα πάμε σε 3.000-4.000 κρούσματα».

Αυτήν την εκτίμηση εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής στο ΑΠΘ, αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας. «Βλέπουμε μείωση της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων», προσέθεσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Σχετικά με το άνοιγμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως, δεδομένης της τωρινή εικόνας, ο στόχος της 16ης Μαρτίου για ένα κανονικό άνοιγμα δεν είναι εφικτός.

«Έχω διαβάσει ότι ένας στόχος για ασφαλές άνοιγμα είναι τα 800 κρούσματα πανελλαδικά. Αν αυτός είναι ο στόχος, τότε είναι προφανώς μη εφικτό στις 16 Μαρτίου. Αν κρατήσουμε, μπορούμε να φτάσουμε το Πάσχα. Ο στόχος μπορεί να είναι να είμαστε σε μια πιο ασφαλή πτωτική πορεία. Δεν νομίζω ότι θα είναι στις 16 Μαρτίου», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς, ωστόσο, «τι μπορεί να ανοίξει με ασφάλεια στις 16 Μαρτίου», ο καθηγητής απάντησε πως μπορεί να ανοιχθεί -με τη μέθοδο του click away- το λιανεμπόριο.

Παράλληλα, θεωρεί απίθανο να επαναλειτουργήσουν την ίδια ημερομηνία τα σχολεία. Όπως εξήγησε, δεν γίνεται να ανοιχθούν τώρα, επειδή οι τιμές των κρουσμάτων είναι ακόμη υψηλές και τα σχολεία αποτελούν πολλαπλασιαστή της διασποράς στην κοινότητα.

«Αν τα ανοίξεις, είναι σαν του δίνεις ώθηση προς τα πάνω. Τα σχολεία, σταδιακά, μπορούν να ανοίξουν από την 1η Απρίλη και μετά. Αυτό, ναι, είναι ένα εφικτό σενάριο», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα