Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣαλπάρουμε για την Αμμουλιανή, το μοναδικό και covid-free νησί της Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ&BINTEO)

Σαλπάρουμε για την Αμμουλιανή, το μοναδικό και covid-free νησί της Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ&BINTEO)

Μπορεί η Χαλκιδική να είναι γνωστή για τις υπέροχες παραλίες της και τα καταπράσινα λιβάδια της, έχει όμως κρυμμένο ένα μικρό μυστικό.

Επιμέλεια: Κωστής Ουζούνογλου

Ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο πόδι της χερσονήσου, βρίσκεται η Αμμουλιανή, ένα νησάκι που όχι μόνο είναι το μοναδικό κατοικημένο της Χαλκιδικής αλλά αποτελεί και ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να ξεφύγουν για μια ημέρα- ή και για περισσότερο- από την πολυκοσμία.

Είναι το πρώτο Ελληνικό νησί που έχει θωρακιστεί υγειονομικά με τον εμβολιασμό των 570 κατοίκων του και είναι έτοιμο να υποδεχτεί εκ νέου τους επισκέπτες και ταξιδιώτες. Μάλιστα η Αμμουλιανή είναι το νησί που κατάφερε να μην έχει καθόλου κρούσματα σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Η εκδρομή σου ξεκινάει από την Τρυπητή, στο ηπειρωτικό κομμάτι της Χαλκιδικής κοντά στην Ουρανούπολη, και χρειάζεσαι μόνο λίγα λεπτά με το καραβάκι που από το προηγούμενο Σάββατο άρχισε να σαλπάρει ξανά τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας και το υγειονομικό πρωτόκολλο, προς περιορισμό της διάδοσης του COVID 19.

Και αν το καραβάκι ξεκίνησε με ένα μόνο δρομολόγιο η ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. (Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη Δημοτική ΑΕ) αναφέρει στο seleo.gr ότι τον επόμενο μήνα θα αυξηθούν σημαντικά και τα δρομολόγια όπως περιμένουν και αύξηση στην τουριστική κίνηση.

Όταν φτάσεις στην Αμμουλιανή νομίζεις ότι ο χρόνος σταματάει βλέποντας  τα σπιτάκια της που είναι γεμάτα από λουλούδια και το γραφικό της λιμανάκι.

Αξίζει κανείς να γνωρίσει αυτόν τον τόπο και να απολαύσει έναν αέρα… νησιώτικο λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα