Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣήμερα η εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το λιανεμπόριο

Σήμερα η εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το λιανεμπόριο

Την εισήγησή τους προς την κυβέρνηση αναμένεται να κάνουν σήμερα οι ειδικοί επιστήμονες του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι θα συνεδριάσουν για να εξετάσουν την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και να δώσουν ή όχι το πράσινο φως για το εκ νέου άνοιγμα της αγοράς και το click away.
Ειδικότερα, τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θα θέσουν επί τάπητος τα επιδημιολογικά δεδομένα ώστε να καταλήξουν στην εισήγησή τους προς την κυβέρνηση σχετικά με την παράταση αναστολής της λειτουργίας λιανεμπορίου και λοιπών κλάδων της οικονομίας ή το σταδιακό άνοιγμά τους, αν και η παράταση του lockdown φαίνεται πως είναι το σενάριο που κερδίζει έδαφος. Και αυτό καθώς οι επιστήμονες θέλουν να έχουν την πλήρη εικόνα από την εορταστική περίοδο που θα αρχίσει να φαίνεται αυτές τις ημέρες, ειδικά για τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της επιτροπής, στην πλειοψηφία τους, εκφράζουν την ανησυχία τους να υπάρχουν ταυτόχρονα πολλοί τομείς ανοιχτοί, ειδικά από τη στιγμή που δόθηκε προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολείων. Επιπλέον, επιθυμούν οπωσδήποτε να δουν την επίδραση των γιορτών με την επόμενη εβδομάδα να θεωρείται καθοριστική ως προς αυτό. Θα δείξει, δηλαδή, σε μεγάλο βαθμό εάν υπήρξε αυξημένη διασπορά τουλάχιστον τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Όλα όμως δείχνουν πως θα δοθεί παράταση στο άνοιγμα της αγοράς, τουλάχιστον μέχρι να φανεί η επίπτωση των εορτών στα κρούσματα. Κάτι που αναμένεται να είναι σαφές τις επόμενες ημέρες.

Ανακοινώσεις σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για το λιανεμπόριο, αναμένεται να κάνει στις 6 το απόγευμα στην τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα