Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣήμερα η απόφαση της επιτροπής για τις μάσκες

Σήμερα η απόφαση της επιτροπής για τις μάσκες

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες. Όπως είπε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ελπίζει αυτό να γίνει σύντομα και εκτιμά ότι θα παρθεί η απόφαση εντός της ημέρας.

Για την εφαρμογή της απόφασης, ωστόσο, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Διευκρίνισε, δε, πως αφορά τη μη υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, είπε ότι το θέμα θα τεθεί εν καιρώ.Τόνισε, επίσης, ότι «η καλή επιδημιολογική εικόνα δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Όπου υπάρχει συνωστισμός τα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστούν, εκτός αν πει κάτι άλλο η επιτροπή».

Η κα Πελώνη εξήγησε ότι όσο περισσότερο προχωρούν οι εμβολιασμοί, ακόμα και σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα, ο πληθυσμός θα είναι θωρακισμένος. Επεσήμανε, επίσης, ότι το ενδεχόμενο τέταρτο κύμα θα αφορά τους ανεμβολίαστους. «Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό των εμβολιασμένων θα ξεκλειδώνουν δραστηριότητες και θα επιστρέφουμε στην κανονικότητα», ανέφερε σχετικά και συμπλήρωσε πως «πρέπει όλοι να πειστούν ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι μεγάλα».

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα