Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣήμα κινδύνου για τον δείκτη θετικότητας - Προβλέψεις για 3.000 κρούσματα

Σήμα κινδύνου για τον δείκτη θετικότητας – Προβλέψεις για 3.000 κρούσματα

Την εκτίμησή του ότι σήμερα τα κρούσματα κορονοιού θα είναι πολύ περισσότερα και μπορεί να ξεπεράσουν τις 3.000, εξέφρασε στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας, Στέλιος Λουκίδης.

Τόνισε ότι το πανδημικό κύμα το οδηγεί η νέα ηλικία, κάτω των 25 ετών και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ποσοστά του εμβολιασμού των 60ρηδων, λέγοντας ότι υπάρχει φόβος πως αυτή η έξαρση θα τους οδηγήσει στο νοσοκομείο.

Την εκτίμηση ότι τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσουν τις 3.000 ακόμα και σήμερα εάν γίνει μεγάλος αριθμός μετρήσεων, εξέφρασε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, κ. Γιώργος Παυλάκης.Όπως εξήγησε, το ιικό φορτίο από τη μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο μεγάλο από το αρχικό στέλεχος και αυτός είναι ο λόγος που μεταδίδεται πολύ ευκολότερα και γρηγορότερα.Σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη «σε ένα κορονοπάρτι ένα άτομο μπορεί να κολλήσει εκατό ακόμα και σε εξωτερικό χώρο όταν είναι όλοι μαζί τόσο πατικωμένοι».

«Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι ο μισός πληθυσμός είναι ακόμα “παρθένος”. Δεν είναι καθόλου εμβολιασμένος, ούτε έχει μολυνθεί προηγουμένως», τόνισε ο κ. Παυλάκης. Εξήγησε ότι για παράδειγμα στην Αγγλία όπου αίρονται οι περιορισμοί, το 90% των Άγγλων έχουν εκτεθεί στον ιό είτε από νόσηση είτε από εμβόλιο. Πλήρη επαναφορά της χρήσης της μάσκας και των αποστάσεων παντού ζητά η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού η οποία παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον δείκτη θετικότητας που χαρακτήρισε «τεράστιο». Αναφερόμενη στον δείκτης θετικότητας, ο οποίος ξεπέρασε χθες το 4% που έχει οριστεί ως όριο ασφαλείας, η κ. Λινού είπε πως ελπίζει πως δε θα φτάσουμε πάνω από 3. 000 ή 4.000 κρούσματα, «γιατί θα πάρουμε μέτρα». «Αν δεν πάρουμε μέτρα υπάρχει κίνδυνος με την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων να φτάσουμε και στις 5.000 ή και τις 10.000 κρούσματα», προειδοποίησε.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα