Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣέρρες: Το δράμα της προσφυγιάς μέσα από εικόνες στα σύνορα του Προμαχώνα...

Σέρρες: Το δράμα της προσφυγιάς μέσα από εικόνες στα σύνορα του Προμαχώνα – Θλίψη και εξάντληση (BINTEO)

Συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων από την Ουκρανία, με τις εικόνες που έρχονται από τις Σέρρες και τα σύνορα του Προμαχώνα να προκαλούν συγκίνηση…

Μικρά παιδιά, άλλα με τους γονείς τους και άλλα ασυνόδευτα. Αγόρια και κορίτσια που άφησαν τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία και βρέθηκαν στην Ελλάδα και τα σύνορα του Προμαχώνα στις Σέρρες. Η φετινή Καθαρά Δευτέρα δεν μοιάζει με καμία άλλη από εκείνες που έζησαν. Το μέλλον είναι αβέβαιο και οι σκέψεις τους, βρίσκονται πιθανότατα εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά. Εκεί που η ρωσική εισβολή συνεχίζεται και η λίστα των θυμάτων αυξάνεται.

Συνεχίζονται οι αφίξεις Ουκρανών προσφύγων στα σύνορα του Προμαχώνα, με τις διαδικασίες για την είσοδό τους στη χώρα να έχουν επιταχυνθεί. Εκπρόσωπος από το ουκρανικό προξενείο κάνει τον απαραίτητο έλεγχο των εγγράφων τους και έτσι η ταλαιπωρία τους τελειώνει σε μισή με μία το πολύ ώρα.

Φοβισμένα παιδιά δεν βλέπουν σήμερα χαρταετούς να πετούν στον ουρανό της πατρίδας τους, αλλά ρουκέτες πολέμου. Για να γλυτώσουν από τη φρίκη και τον θάνατο, έρχονται στην Ελλάδα μαζί με τους γονείς τους ή ακόμη και ασυνόδευτα, με τους εθελοντές και τους υπαλλήλους του γραφείου του Δήμου Σιντικής να τους παρέχουν ό,τι μπορούν.

Δείτε τις εικόνες της ΕΡΤ από τις αφίξεις Ουκρανών προσφύγων, με τα παιδιά να κεντρίζουν τα βλέμματα…

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα