Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΡεκτιφιέ 1,6 εκατ. ευρώ θα χρεωθεί ο ΟΑΣΘ για τα «σαπάκια» της...

Ρεκτιφιέ 1,6 εκατ. ευρώ θα χρεωθεί ο ΟΑΣΘ για τα «σαπάκια» της Λειψίας που αγόρασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Τον Οκτώβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία καινούριων κλιματιστικών στα λεωφορεία της Λειψίας, τα οποία αγοράστηκαν από τον δήμο Θεσσαλονίκης και παραχωρήθηκαν με χρησιδάνειο στον ΟΑΣΘ.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, έπειτα από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, εγκρίθηκε η δημοπράτηση διεθνούς διαγωνισμού, με προϋπολογισμό 1,6 εκατ. ευρώ, που αφορά πέρα από την αγορά κλιματιστικών, την προμήθεια ανταλλακτικών, την αναβάθμιση των οχημάτων, αλλά και τη συντήρησή τους για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FΜ» δήλωσε πως μετά το «πράσινο φως» από το Δ.Σ. του ΟΑΣΘ, ο διαγωνισμός θα βγει στον «αέρα» σε περίπου δέκα μέρες και εάν δεν υπάρξουν νομικές προσφυγές οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν μέσα σε ένα δίμηνο.

«Όλοι γνωρίζαμε εξαρχής ότι τα λεωφορεία της Λειψίας δεν διαθέτουν κλιματιστικές μονάδες. Αυτό ήταν ξεκάθαρο και σαφές. Για να βάλουμε, όμως, το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση, συζητάμε για κάποιες ημέρες τον χρόνο που η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Με την τοποθέτηση των καινούργιων κλιματιστικών μονάδων σε όλα τα λεωφορεία του δήμου Θεσσαλονίκης λύνεται και αυτό το πρόβλημα» είπε ο κ. Σκόδρας.

Ερωτηθείς για το εάν τα λεωφορεία της Λειψίας μπορούν να «σηκώσουν» την τοποθέτηση των κλιματιστικών μονάδων απάντησε με «πολλή μεγάλη άνεση. Και αυτός είναι ένας αστικός μύθος, που δεν καταλαβαίνω γιατί κυκλοφορεί ότι τα λεωφορεία αυτά είναι χαμηλής ισχύος».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα