Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΡαγδαία αλλαγή από την Παρασκευή με χιόνια και «τσουχτερό» κρύο

Ραγδαία αλλαγή από την Παρασκευή με χιόνια και «τσουχτερό» κρύο

Μετά από λίγες μέρες άνοιξης, μέσα στον χειμώνα, ο καιρός από την Παρασκευή (15/12) θα θυμίσει ότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, με βροχές, χιόνια αλλά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Σάκη Αρναούτογλου, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει από το απόγευμα της Πέμπτης με την ηλιοφάνεια να αντικαθίσταται από τοπικά έντονα φαινόμενα.

Ειδικότερα, στη δυτική Ελλάδα, δυτική Πελοπόννησο και δυτική Στερεά θα υπάρξει ιδιαίτερα αστάθεια από αύριο το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο Ιόνιο, με διάσπαρτες βροχές.

Σύντομα θα επηρεαστούν και η Μακεδονία και η Θράκη, όπου αναμένονται και χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα. Οι άνεμοι θα πνέουν με νότιες διευθύνσεις και παρότι θα καταγραφούν ριπές έως 8 μποφόρ δεν αναμένεται να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα στον απόπλου των πλοίων.

«Τσουχτερό» κρύο από την Παρασκευή

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την Παρασκευή ο καιρός χαλάει από τα βόρεια προς τα νότια και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρέξει σχεδόν στο σύνολο της χώρας. Παράλληλα, θα υπάρξει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, με τα θερμόμετρα να φτάνουν κοντά στο μηδέν την Κυριακή.

Πιο έντονα αναμένεται να είναι τα φαινόμενα στη Θράκη. Στη βόρεια Ελλάδα αναμένονται χιονοπτώσεις κοντά στα 800 με 1.000 μέτρα. Στον Έβρο, μάλιστα, κρίνεται πως μπορεί να χιονίσει και κάτω από τα 500 μέτρα. Το Σάββατο ο καιρός θα επιδεινωθεί περισσότερο και αναμένονται χιόνια σε Μαγνησία, Εύβοια και τις Σποράδες. Ο άνεμος θα γυρίσει σε βόρειος και θα φυσά τοπικά έως και 9 μποφόρ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα