Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠώς δρούσε η θηλυκή συμμορία που ξάφριζε διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη

Πώς δρούσε η θηλυκή συμμορία που ξάφριζε διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη

Διαρρήξεις με «άρωμα γυναίκας» έθεσαν σε συναγερμό την Καλαμαριά, καθώς τρεις νεαρές, 21, 22 και 26 ετών, σχημάτισαν σπείρα που «χτυπούσε» μέρα μεσημέρι. Η θηλυκή συμμορία, με τη βοήθεια πέντε συνεργών, προχώρησε συγκεκριμένα σε πέντε διαρρήξεις διαμερισματων στη Θεσσαλονίκη. Λίγες ημέρες μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος διαρρήξεων από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, το protothema.gr φέρνει στο φως δικογραφία με μαρτυρίες που αποκαλυπτουν τον τρόπο με τον οποίο ενεργούσε η οργάνωση.

Οι δράστριες, που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του ανακριτή, είχαν εισβάλει σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην περιοχή της Καλαμαριάς και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό όπως και κοσμήματα αξίας.

Ωστόσο, στη συνέχεια για να γλιτώσουν την προφυλάκιση επιστράφηκαν τα κλοπιμαία στους νόμιμους κατόχους, όπως και το χρηματικό ποσό, ενώ μετανιωμένες εμφανίστηκαν οι δράστριες ενώπιον της Δικαιοσύνης, ομολογώντας τις πράξεις τους. Από την έρευνα προέκυψε, επίσης, ότι οι γυναίκες, μαζί με πέντε ακόμη συνεργούς τους, είχαν διαρρήξει επιπλέον μία οικία στην περιοχή της Καλαμαριάς, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλα τρία σπίτια.

Στη δικογραφία, όπου εμπεριέχονται μαρτυρίες ενοίκων σπιτιών, τα οποία επιχείρησε να διαρρήξει η θηλυκή συμμορία, αποδεικνύεται η ύπαρξη συνεργών που φέρεται να προειδοποιούσαν τις γυναίκες για τις κινήσεις των υποψήφιων θυμάτων. Το παραπλανητικό στοιχείο στην υπόθεση έγκειται στο γεγονός ότι οι εγκέφαλοι της συμμορίας χτυπούσαν το κουδούνι για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να διαπιστώσουν εάν βρίσκεται κάποιος εντός της οικίας τη στιγμή που επέλεγαν να δράσουν.

Συνήθιζαν, μάλιστα, να επιχειρούν το «ντου» μέρα μεσημέρι και να ξεβιδώνουν το ματάκι της πόρτας. «Ένοικος της πολυκατοικίας εντόπισε τρεις αγνώστους άνδρες να εξέρχονται τρέχοντας από την πολυκατοικία και να συναντώνται με άλλες δυο γυναίκες έξω από αυτήν και να τρέπονται σε φυγή», υποστηρίζει ένας εκ των μαρτύρων, στο σπίτι του οποίου επιχείρησαν τα μέλη της συμμορίας να πραγματοποιήσουν διάρρηξη.

Ακόμη, σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα, οι δράστριες έγραφαν και συνθηματικά σημειώματα με μολύβι, τα οποία και εντοπίστηκαν στην πολυκατοικία με αναφορά στο χρώμα του διαμερίσματος. Άλλος μάρτυρας που παρ’ολίγον να πέσει θύμα διάρρηξης επισημαίνει στη δικογραφία: «Χτύπησαν το κουδούνι, πλην όμως η σύζυγός μου, η οποία ήταν εντός δεν άνοιξε. Περί τις 13.30 ο ανήλικος γιος μας επέστρεψε στην οικία μας και διαπίστωσε ότι άγνωστος-οι δράστης-ες, ξεβίδωσαν το ματάκι της πόρτας, προφανώς για να μην γίνουν αντιληπτές, κατόπιν χτύπησαν κουδούνι, με σκοπό να εξακριβώσουν αν υπάρχει άτομο εντός και κατόπιν να παραβιάσουν την πόρτα εισόδου του, όπως παραβίασαν την πόρτα εισόδου της πολυκατοικίας, με σκοπό να κλέψουν το εσωτερικό του».

«Οι κατηγορούμενες παρουσιάστηκαν ενώπιον του ανακριτή, μετανιωμένες απόλυτα για τις πράξεις τους τις οποίες και ομολόγησαν. Από την προηγουμένη είχαν αποζημιώσει ολοσχερώς τους παθόντες και επέστρεψαν τα τιμαλφή. Η εντολέας μου φανερά συγκλονισμένη ζήτησε συγγνώμη από όλους και παραδέχτηκε πως παρασύρθηκε διότι ουδέποτε στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για κάτι. Επέστρεψε στα τρία ανήλικα παιδιά της τα οποία φροντίζει μόνη της με πλήρη συνείδηση της απαξίας της πράξης. Σημειωτέον ότι οι παθόντες αποδέχθηκαν την επιστροφή των κλοπιμαίων και των αποζημιώσεων και δήλωσαν πως δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη», δηλώνει η δικηγόρος ενός εκ των μελών της συμμορίας Ανθούλα Ανάσογλου.

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα