Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠότε αναμένεται αύξηση κρουσμάτων

Πότε αναμένεται αύξηση κρουσμάτων

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Λοιμωξιολογίας, Ιωάννης Κιουμής, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια.

Για την άρση των μέτρων ο κ. Κιουμής ανέφερε πως, «είναι κατανοητή η κόπωση του κόσμου. Οι οικονομικοί λόγοι οδηγούν στην απόσυρση των μέτρων. Θα ήταν λάθος μήνυμα εάν μετά το Πάσχα αποσύραμε όλα τα μέτρα. Πρέπει να δούμε τις συνέπειες αυτής της αύξησης των κρουσμάτων, εάν μπορεί να τις διαχειριστεί το ΕΣΥ, ή εάν θα έχουμε αύξηση στους σκληρούς δείκτες. Για το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος πανδημίας ο κ. Κιουμής δήλωσε πως, «το αναμενόμενο είναι να έχουμε το φθινόπωρο μία αύξηση των κρουσμάτων, αλλά να είναι ήπια και να μην προκαλεί βαριές λοιμώξεις. Υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες όταν υπάρχουν όλα αυτά τα μέτρα για όλους».

Απολύτως απαραίτητη τη 3η δόση
«Η 3η δόση είναι απολύτως απαραίτητη, θα μας δώσει αυτό το έλλειμμα της ανοσίας που με τις προηγούμενες μεταλλάξεις είδαμε να παρατηρείται. Θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την παρούσα κατάσταση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συμπαγή στοιχεία για τον εμβολιασμό της 4ης δόσης, αλλά σε αυτή τη φάση ο εμβολιασμός με την 3η δόση είναι απαραίτητος», συμπλήρωσε. «Θα εξαρτηθεί τι εμβόλια θα έχουμε στα χέρια μας. Θέλουμε τα εμβόλια να είναι επικαιροποιημένα και να εχουν μία διάρκεια τουλάχιστον 1 χρόνο», ξεκαθάρισε ο κ. Κιουμής σχετικά με το επικαιροποιημένο εμβόλιο.«Δεν είναι η λοίμωξη του κοροναϊού μία λοίμωξη 1 εβδομάδας, είναι κάτι που μπορεί να στιγματίσουν ένα άτομο στην καθημερινότητά του ή και για όλη τη ζωή του», κατέληξε μιλώντας για τα συμπτώματα long Covid.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα