Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠυρπόλησαν όχημα της Πολιτικής Προστασίας στις Σέρρες (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Πυρπόλησαν όχημα της Πολιτικής Προστασίας στις Σέρρες (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Έξι «γκαζάκια» πέταξαν άγνωστοι τα ξημερώματα, περίπου στις 5:30, στο αυτοκίνητο της πολιτικής προστασίας του Δήμου Βισαλτίας, καίγοντάς το σχεδόν ολοσχερώς.

Άφωνοι και θορυβημένοι ήταν τόσο οι πολίτες, όσο και οι πολιτικοί παράγοντες του Δήμου Βισαλτίας από το περιστατικό, ενώ δεν μπορούν να σκεφτούν ποιος- ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτήν την πράξη.

Οι ζημίες είναι εκτεταμένες και το όχημα αχρηστεύθηκε. Κάηκαν η καμπίνα και η καρότσα, ενώ ευτυχώς η φωτιά δεν έφτασε στη μηχανή και κυρίως στη δεξαμενή των καυσίμων, καθώς οι συνέπειες θα ήταν χειρότερες.

Στο σημείο βρέθηκαν και άνδρες της σήμανσης που συλλέγουν στοιχεία για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ ανάκριση διενεργεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νιγρίτας.

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός έκανε λόγο για πρωτοφανές γεγονός για τα χρονικά της Βισαλτίας.
«Η σήμανση είναι η εδώ, ξεκίνησε ανακρίσεις η πυροσβεστική. Κάποια στιγμή θα βγουν στο φως τα περιστατικά. Δεν το έχουμε ξαναδεί. Φαίνεται κάποιος άνθρωπος το μελέτησε καλά και ξέρει να κάνει αυτή τη ‘δουλειά’. Κρίμα για τον τόπο μας και κρίμα να έχουμε τέτοια γεγονότα. Δεν υπήρξαν κάποιες απειλές ή προειδοποιήσεις,» δήλωσε ο κ. Μασλαρινός.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών Θόδωρος Βαδικόλιας υπογράμμισε ότι ειδοποιήθηκε στις 6:05 από την πυροσβεστική για εμπρησμό του αυτοκινήτου και ο ίδιος έφτασε στο σημείο στις 6:30 και το αυτοκίνητο είχε καεί ολοσχερώς σχεδόν, εκτός από το τμήμα της μηχανής: «Διαπίστωσε η πυροσβεστική πρώτα και μετά κι εγώ ότι ο εμπρησμός ήταν από γκαζάκια. Δεν είχαμε δεχθεί κάποια απειλή».

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Νίκος Πασχαλίδης υποστήριξε ότι είναι κάτι ασυνήθιστο και για την περιοχή και για την κοινωνία και είναι κάτι που δεν μπορούσε να το προβλέψει κάποιος.
Ο κ. Πασχαλίδης συμπλήρωσε: «Αυτές οι τακτικές δεν βρίσκουν σύμφωνο κανέναν, όποιος κι αν είναι ο λόγος. Να καις αυτοκίνητο του δήμου για να δείξεις ότι αντιδράς σε κάτι; Ο δήμος είναι εδώ. Με τους δημότες έχουμε άψογη συνεργασία. Αποκλείω να είναι κάποιος που έχει μια διαφορά με τον δήμο. Είναι μια ενέργεια που δεν μπορώ να την εξηγήσω. Όσοι έχουν κάτι νοσηρό στο μυαλό τους, να το αποβάλλουν όσο είναι καιρός. Σίγουρα θα βρεθούν και εύχομαι να μην βρουν μιμητές. Δεν είναι ούτε μαγκιά, ούτε αντίδραση».

Πηγή:infonews24.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα