Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠυκνοί καπνοί στη Θεσσαλονίκη από καμινάδες των ΕΛΠΕ (ΦΩΤΟ)

Πυκνοί καπνοί στη Θεσσαλονίκη από καμινάδες των ΕΛΠΕ (ΦΩΤΟ)

Πυκνός καπνός εμφανίστηκε στον ουρανό της δυτικής Θεσσαλονίκης προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Ο καπνός είναι ορατός και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.  Ο καπνός δημιουργήθηκε λόγω κάποιας δυλειτουργίας στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης των ΕΛΠΕ.

Η εταιρεία σε ανακοίνωση προ ημερών αναφέρει ότι λόγω, ”περιορισμένης έκτασης τεχνικό πρόβλημα λόγω αιφνίδιας δυσλειτουργίας, παρουσιάστηκε το πρωί σε μία μεμονωμένη μονάδα παραγωγής των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα αντίστοιχα συστήματα προστασίας, σύμφωνα με το σχεδιασμό της εγκατάστασης και ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από τις σχετικές διαδικασίες ενέργειες.

Μπορεί να είναι εικόνα ουρανόςΜπορεί να είναι εικόνα ουρανός

Ακολουθεί η τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ΕΛΠΕ προ ημερών.

Περιορισμένης έκτασης τεχνικό πρόβλημα λόγω αιφνίδιας δυσλειτουργίας, παρουσιάστηκε το πρωί σε μία μεμονωμένη μονάδα παραγωγής των Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα αντίστοιχα συστήματα προστασίας, σύμφωνα με το σχεδιασμό της εγκατάστασης και ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από τις σχετικές διαδικασίες ενέργειες.

Ως αποτέλεσμα εμφανίζεται άσπρος καπνός σε δύο καμινάδες του διυλιστηρίου, που είναι ορατός από τις γύρω περιοχές. Πρόκειται για διαδικασία η οποία διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την συνολική ασφάλεια. Προβλέπεται δε από τον σχεδιασμό και τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας της εγκατάστασης.

Η διαχείριση του συμβάντος από το υπεύθυνο προσωπικό της εγκατάστασης είναι από την πρώτη στιγμή υποδειγματική και απολύτως σύμφωνη με τις ισχύουσες διαδικασίες ασφάλειας και λειτουργίας των διυλιστηρίων, με αποτέλεσμα να μην έχει υπάρξει κανένα συμβάν ασφάλειας, ή περιβάλλοντος. Για το ζήτημα ενημερώθηκαν άμεσα όλες οι αρμόδιες Αρχές, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.Επισημαίνεται ότι, το τεχνικό πρόβλημα είναι ήδη σε φάση σταδιακής αποκατάστασης

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα