Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠρύτανης ΑΠΘ: Δεν έχει εντοπιστεί ακόμη η μετάλλαξη Δέλτα στα λύματα της...

Πρύτανης ΑΠΘ: Δεν έχει εντοπιστεί ακόμη η μετάλλαξη Δέλτα στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά του κοροναϊού, επισημαίνει ο Πρύτανης ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, σημειώνοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα δεν έχει εντοπιστεί ακόμη στα λύματα και ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παρουσιάζει καλυτέρευση.
«Αυτό που αντικατοπτρίζει την καλυτέρευση είναι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εκτός από την εμφανή πτώση του ιικού φορτίου στα λύματα» εξηγεί, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Πρύτανης ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Αναφερόμενος σήμερα σε ό,τι αφορά την ύπαρξη της μετάλλαξη Δέλτα που έχει χτυπήσει που έχει αναστατώσει την Ευρώπη, ο κ. Παπαϊωάννου εκτίμησε ότι προφανώς δεν έχει την ίδια ισχύ η Δέλτα σε σχέση με την βρετανική. Υπάρχει η άποψη που λέει ότι ακόμα και οι εμβολιασμένοι μπορεί να νοσήσουν ελαφρά. Είναι άλλο όμως να έχεις μια γρίπη και να την περάσεις πολύ βαριά ή ελαφριά, πόσω μάλλον όταν έχουμε την λοίμωξη από κορονοϊό και την όποια μετάλλαξή του και η διαβάθμιση της προσβολής θα είναι πολύ διαφορετική».

Σημαντικότατος είναι, «ο εμβολιασμός , ο εμβολιασμός, , ο εμβολιασμός», επανέλαβε με έμφαση ο κ. Παπαϊωάννου. «Αυτός που δεν θα πειστεί ποτέ είναι δικαίωμά του. Αν όμως η καθημερινότητά του είναι σε επίπεδο τέτοιο που συναναστρέφεται άλλου, τότε ας πάψει να σκέφτεται το εμβόλιο αυτό καθαυτό αλλά ας σκεφτεί την κοινωνική του υποχρέωση και αν πάλι δεν πιστέψει ότι πρέπει να το κάνει, μετά είναι δικαίωμά του».

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα