Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης: ''Ζούμε την επιδημία ανεμβολίαστων''

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης: ”Ζούμε την επιδημία ανεμβολίαστων”

Καθόλου τυχαία και με μεγάλο συμβολισμό είναι η σημερινή επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα στη βόρεια Ελλάδα.

Η κατάσταση δεν πάει καθόλου καλά και η νέα ηγεσία του ΥΥΚΑ σπεύδει να δώσει με την παρουσία της σήμα συναγερμού και εγρήγορσης.

Χθες συνεδρίασαν οι λοιμωξιολόγοι του υπουργείου Υγείας με κύριο ερώτημα την αντιμετώπιση της κατάστασης στις πορτοκαλί και σύντομα κόκκινες περιοχές της χώρας, που κατά κύριο λόγο εντοπίζονται στη βόρεια Ελλάδα. Ζήτημα νέων μέτρων δεν τίθεται αλλά σίγουρα τίθεται ζήτημα αλλαγής χρώματος σε περιοχές της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας…

Πληροφορίες του iEidiseis.gr αναφέρουν ότι αυτό το διάστημα τα νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας δέχονται πίεση σε όλα τα νοσοκομεία τόσο από νέες εισαγωγές σε συμβατικές κλίνες, όσο και από εισαγωγές σε κλίνες ΜΕΘ COVID. Οι πηγές μας στην περιοχή μάς ανέφεραν ότι αυτήν την στιγμή καταβάλλονται προσπάθειες για ένταξη νέων κλινών -τόσο συμβατικών όσο και ΜΕΘ- ενώ παρατηρούνται πολύ συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά στους ασθενείς όπως φαίνεται στα γραφήματα που δημοσιεύει η 4η ΥΠΕ.

Σύμφωνα με αυτά, στα νοσοκομεία της συγκεκριμένης Υγειονομικής Περιφέρειας -που καταλαμβάνει όλη την κεντρική και δυτική Μακεδονία μέχρι και Θράκη- φαίνεται ότι το 98% των ασθενών στη ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, ενώ και οι 54 που κατέληξαν στις προηγούμενες ημέρες ήταν επίσης ανεμβολίαστοι. Στις απλές κλίνες COVID το 85% των ασθενών είναι ανεμβολίαστο, ενώ πολύ χαρακτηριστικό είναι ότι το υπόλοιπο 15% που έχει κάνει εμβόλιο, νοσεί ελαφρά και εξέρχεται του νοσοκομείου σε λίγες ημέρες χωρίς να χρειαστεί καν αναπνευστήρα high flow. Ειδικά σε αυτούς τους αναπνευστήρες τους τελευταίους μήνες έχουν μπει 100% ασθενείς με COVID που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο!

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης:

Το iEidiseis επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΙΣΘ, Νίκο Νίτσα, ο οποίος μάς επισήμανε ότι «υπάρχει ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων εδώ και εβδομάδες στην Θεσσαλονίκη, στην κεντρική και δυτική Μακεδονία. Την ίδια αύξηση παρουσιάζουν και οι νοσηλείες των ασθενών COVID στα νοσοκομεία μας. Αν δούμε όμως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά όσων νοσηλεύονται είτε σε απλές κλίνες είτε σε ΜΕΘ μπορούμε να μιλήσουμε για μια επιδημία ανεμβολίαστων. Η σημερινή επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα η Θεσσαλονίκη και γενικά η βόρια Ελλάδα υγειονομικά σίγουρα είναι επιθυμητή και ευχή όλων μας είναι να μην ξαναζήσουμε στιγμές του τέλους του 2020. Για να μην γίνει αυτό, όμως, πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι το όπλο μας είναι ο εμβολιασμός. Δεν υπάρχει δίλημμα εμβολιάζομαι ή όχι. Όλοι πρέπει αν απαντήσουν στο δίλημμα νόσηση ή εμβολιασμός» καταλήγει ο πρόεδρος του ΙΣΘ.

 

Πηγή: iEidiseis

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα