Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠρακτικά μέτρα για την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας εισηγήθηκε ο Μητροπολίτης...

Πρακτικά μέτρα για την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας εισηγήθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος

Σειρά πρακτικών μέτρων για την ενίσχυση του θεσμού τη οικογένειας εισηγήθηκε  Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας εργασιών της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης πρότεινε την περαιτέρω ανάπτυξη των Σχολών Γονέων που λειτουργούν με ευθύνη της Εκκλησίας της Ελλάδος την δημιουργία κεντρικού ταμείου για την ενίσχυση των κυήσεων, καθώς και την δημιουργία Βιωματικών Ομάδων Γονέων και την διοργάνωση τριημέρου κατασκηνωτικού προγράμματος για οικογένειες. Ακόμα ο κ. Φιλόθεος επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει έρευνα και καταγραφή των οικογενειακών προβλημάτων από την πλευρά της εκκλησίας καταρτίζοντας σχετικά τους κληρικούς στελέχη της, ενώ πρότεινε δημιουργία σταθμών στήριξης της ψυχικής υγείας της οικογένειας και παροχής βοήθειας σε οικογένειες εξαρτημένων.

Παράλληλα ο μητροπολίτης Φιλόθεος τόνισε ότι σήμερα τόσο η Εκκλησία όσο και η παραδοσιακή οικογένεια, αποτελούν στόχο αρνητικής κριτικής και εστιασμένης αποδόμησης,, καθώς συνιστούν θεσμούς που απαιτούν μακροχρόνια δέσμευση σε συγκεκριμένο πλαίσιο, προσδίδουν ταυτότητα στα μέλη τους ενώ τα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα προβάλουν με ιδιαίτερα έντονο τρόπο τα αρνητικά φαινόμενα αυτών με αποτέλεσμα να εμφανίζεται επικοινωνιακά η παραδοσιακή οικογένεια σαν προβληματική κατάσταση χωρίς αντίστοιχη επιστημονική τεκμηρίωση. Αντίστοιχα σε θέματα ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας αναφέρθηκε με εισήγησή του και ο μητροπολίτης Δράμας, Δωρόθεος, προτείνοντας την εξέλιξη των Γραφείων Γάμων των Ιερών Μητροπόλεων σε Γραφεία Συμβουλευτικής προκειμένου να διαδραματίσουν τον ρόλο πρόληψης για την εκδήλωση συμπεριφορών βίας μέσα στην οικογένεια.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα