Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠού γίνονται δωρεάν rapid test αυτήν την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

Πού γίνονται δωρεάν rapid test αυτήν την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν rapid test μπορούν να κάνουν οι Θεσσαλονικείς τις επόμενες ημέρες σε διαφορετικούς δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 10.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι σε πολίτες που θα προσέρχονται πεζοί.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Θα τους ζητηθεί αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος του τεστ.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Ο ΕΟΔΥ και οι Κινητές Ομάδες Υγείας, με την υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Παύλου Μελά, διοργανώνουν νέα δωρεάν rapid test για Covid -19 σε πεζούς, στη μάχη για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής ανακοινώνει 2 νέες προγραμματισμένες δράσεις

➢ Δευτέρα 7/6: Ωραιοκάστρου 132 & Σωτήρος, Σταυρούπολη

➢ Τρίτη 8/6: Αγνώστου Στρατιώτη και Κανάρη (περιοχή διοργάνωσης λαϊκής αγοράς), Πολίχνη

Την ομαλή διεξαγωγή των ελέγχων και την αποφυγή συνωστισμού, διασφαλίζει η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Παύλου Μελά. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται εντός λίγων ωρών, μέσω sms.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την ασφάλεια του κοινού και υπό τις οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Η πρωτοβουλία του δήμου γίνεται στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την ανάσχεση της πανδημίας και αφορά σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests). Προηγήθηκαν ήδη 67 έλεγχοι σε Πυλαία, Χορτιάτη, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι – Εξοχή και Πανόραμα, όπου προσήλθαν και εξετάσθηκαν μέχρι στιγμής περισσότεροι από 21.000 συμπολίτες μας.

Να σημειωθεί ότι τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν σε πεζή ανοιχτή δειγματοληψία. Συγκεκριμένα τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν:

– Δευτέρα 7 Ιουνίου & Τρίτη 8 Ιουνίου στην Πυλαία, επί της οδού Προφήτη Ηλία έμπροσθεν Δημαρχείου Πυλαίας

–Τετάρτη 9 Ιουνίου στο Πανόραμα, πλατεία Δημαρχείου έμπροσθεν ΚΕΠ Πανοράματος

– Πέμπτη 10 Ιουνίου στο Φίλυρο, έμπροσθεν Κοινοτικού Καταστήματος Φιλύρου

– Παρασκευή 11 Ιουνίου στον Χορτιάτη, επί της οδού 2ας Σεπτεμβρίου 102, έμπροσθεν Κοινοτικού Καταστήματος Χορτιάτη.

ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης συνεχίζει τους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου και την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test σε πεζούς από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ)

την Τρίτη 8/6 από τις 09:30 έως 14:30 στο ισόγειο του Καραπάντσειου Πολιτιστικού Κέντρου Αμπελοκήπων (Μεγ. Αλεξάνδρου 24)

την Πέμπτη 10/06 από τις 11:00 έως τις 16:00 στο Πολύκεντρο Αγίου Νεκταρίου (Οδυσσέως Ανδρούτσου 2, Δενδροπόταμος) και

την Παρασκευή 11/6 από 9:30 έως τις 14:30 στην Πλατεία Κωνσταντίνου Τσομπάνογλου στη Μενεμένη (πλησίον του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής).

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

Συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Θέρμης. Τους ελέγχους πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου.

Συγκεκριμένα:

Την Τρίτη 8 Ιουνίου θα γίνουν rapid tests τεστ στον Τρίλοφο, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ.

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου στην Κοινότητα Νέας Ραιδεστού.

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου Κάτω Σχολαρίου.

Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Από Δευτέρα 7 έως και Παρασκευή 11 Ιουνίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής θα διενεργεί δωρεάν μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης covid19 (rapid tests), σε όσους το επιθυμούν, από τις 10π.μ έως τις 2:45μ.μ στην Πλατεία Δημαρχείου, στο κέντρο της Καλαμαριάς.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα