Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠλημμύρες και καταστροφές στη Συκιά, Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ)

Πλημμύρες και καταστροφές στη Συκιά, Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ)

Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε ήταν καταστροφικός, με σπίτια , δρόμους και μερικές υποδομές να δοκιμάζονται στην τοπική κοινότητα  της Συκιάς, αφού η κακοκαιρία “Αθήνα” σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της.

Τα χειμαρρώδη νερά παρέσυραν ότι βρήκαν μπροστά τους, σπίτια πλημμύρισαν,  Ι.Χ. παρασύρθηκαν από το νερό και τη λάσπη, φερτές ύλες γέμισαν τους δρόμους με τα συνεργεία του δήμου να δουλεύουν πυρετωδώς από το ξημέρωμα της Δευτέρας.

Οι εικόνες που απαθανάτισε το “xalkidiki politiki” είναι ενδεικτικές της κατάστασης και αποτυπώνουν πλήρως το μέγεθος της ζημιάς.

Την ίδια ώρα για την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό μίλησε στο “xalkidiki politiki” ο δήμαρχος Σιθωνίας κ.Κυπαρίσσης Ντέμπλας , κάνοντας λόγο για εμφανή προβλήματα.

“Γύρω στις 05.00 π.μ. σήμερα η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στην περιοχή της Συκιάς. Το κεντρικό ρέμα, το οποίο διέρχεται μέσω του οικισμού, λόγω του υπερβολικού όγκου του νερού δε μπόρεσε να συγκρατήσει το νερό με φυσικό επακόλουθο να υπερχειλίσει και τα παρακείμενα σπίτια να υποστούν ζημιές”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

“Επίσης στην περιοχή του “carrefour”, όπου έχει συμβασιοποιηθεί σοβαρό αντιπλημμυρικό έργο , αλλά δυστυχώς έως σήμερα δε έχει ξεκινήσει, είχαμε και εκεί προβλήματα μιας και δεν κατέστει δυνατό λόγω της στενότητας των γεφυρών να “πάρουν” την ποσότητα του νερού, με συνέπεια να πλημμυρίσουν υποδομές,υπόγεια και σπίτια”, υπογραμμίζει ο κ. Ντέμπλας.

Τέλος με απόφαση του ίδιου του δημάρχου Σιθωνίας κ. Κυπαρίσση Ντέμπλα τα σχολεία της Συκιάς θα παραμείνουν κλειστά εξαιτίας της επικινδυνότητας που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση.

Πηγή: xalkidikipolitiki.com

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα