Μία νέα… φάμπρικα πλαστών πιστοποιητικών αποκαλύφθηκε στο Σουφλί του Εβρου, καθώς το φαρμακείο που εξέδιδε τα πλαστά Rapid Test έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε ευαίσθητες υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα. Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου μαζί με άλλους 9 κατηγορούμενους κατέληξαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ορεστιάδας και απολογούνται ενώπιον του εισαγγελέα. Ο 51χρονος ιδιοκτήτης στην πραγματικότητα δεν είναι φαρμακοποιός, αλλά διοικητικός υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που πριν από λίγα χρόνια έχασε τη σύζυγό του και κληρονόμησε το φαρμακείο της.
Έτσι ενώ στο φαρμακείο εργάζεται υπάλληλος με τη σχετική νόμιμη άδεια, ο ιδιοκτήτης, έμπαινε στο σύστημα σε ώρες που το κατάστημα ήταν κλειστό και εκείνος έβρισκε την ευκαιρία να μπαίνει στην πλατφόρμα δήλωσης των rapid. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος φέρεται ότι καταχωρούσε στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ τα αρνητικά πιστοποιητικά COVID-19, υπαλλήλων που ήταν ανεμβολίαστοι και δεν είχαν υποβληθεί στους αντίστοιχους ελέγχους.
Το ακόμη πιο απίστευτο στην όλη ιστορία είναι ότι μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται στρατιωτικοί και καθώς και αξιωματικός της αστυνομίας που είναι Διοικητής σε τοπικό Αστυνομικό Τμήμα! Αυτό δείχνει πως ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου είχε ανοίξει δουλειές με δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους που ήθελαν να προμηθευτούν τα συγκεκριμένα πλαστά έγγραφα προκειμένου να μην εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, αλλά ταυτόχρονα να μη χάσουν και τη δουλειά τους. Κάπως, έτσι όμως, η «φάμπρικα» κατέληξε να γίνει κοινό μυστικό στην τοπική κοινωνία και ο 51χρονος ιδιοκτήτης του φαρμακείου να αποκτά όλο και μεγαλύτερη φήμη για τις… εξυπηρετήσεις που έκανε.
Δηλώνει «αθώος» ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου
Η δικηγόρος του 51χρονου ιδιοκτήτη του φαρμακείου, Δέσποινα Μπουρουτζίδου, είπε στην εκπομπή live news του Mega πως ο εντολέας της αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται: «Αν και δεν έχουμε λάβει ακόμη τη δικογραφία, αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως δεν υπάρχει ο ισχυρισμός που του αποδίδεται. Δεν υπήρξε τίποτα πλαστό και τίποτα εικονικό στην όλη υπόθεση. Ο πελάτης μου οδηγήθηκε ως ύποπτος στον Εισαγγελέα και είναι νωρίς ακόμη για να κάνουμε την οποιαδήποτε άλλη δήλωση».
Αξίζει να αναφερθεί ότι η «φάμπρικα» πέρα από τη φήμη που απέκτησε στην τοπική κοινωνία, μπήκε στο μικροσκόπιο των Αρχών, όταν άρχισαν να διαρρέουν οι πληροφορίες από στόμα σε στόμα μεταξύ των στρατιωτικών που εμπλέκονται, αλλά και του αστυνομιkού που δεν είναι οι μόνοι από τα σώματα ασφαλείας. Tουλάχιστον άλλα 10 άτομα ερευνώνται για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως ερευνάται και το βάθος χρόνου κατά το οποίο ο 51χρονος ιδιοκτήτης του φαρμακείου εξέδιδε τα πλαστά πιστοποιητικά διαγνωστικών ελέγχων.
Παράλληλα, εξετάζεται και το εάν υπάρχουν rapid test που δηλώθηκαν ψευδώς ως θετικά για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν και πιστoποιητικό νόσησης, φυσικά έναντι… διαφορετικής αμοιβής. Την υπόθεση έχει αναλάβει η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης και η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης.