Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠΚΜ: "Έξυπνος" φωτισμός τοποθετείται στην επαρχιακή οδό Μελισσοχωρίου-Ωραιοκάστρου

ΠΚΜ: “Έξυπνος” φωτισμός τοποθετείται στην επαρχιακή οδό Μελισσοχωρίου-Ωραιοκάστρου

Ξεκινούν οι εργασίες για τον ηλεκτροφωτισμό της επαρχιακής οδού Μελισσοχωρίου-Ωραιοκάστρου μετά την ολοκλήρωση των αντίστοιχων εργασιών ασφαλτόστρωσης  και διαγράμμισης κατά μήκος αυτής.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο σχετικής σύμβασης που υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γουτίκας, με την ανάδοχο εργοληπτική εταιρία, προβλέπεται η αξιοποίηση σύγχρονων φωτοβολταϊκών συστημάτων για τον ηλεκτροφωτισμό του δρόμου.
Επισημένεται ότι πρόκειται για μια επαρχιακή οδό, που μέχρι πρότινος ήταν «τυφλή», παρόλο που αποτελεί την πιο σύντομη οδική διαδρομή σύνδεσης της έδρας του δήμου Ωραιοκάστρου με τα χωριά της Μυγδονίας και κατ’ επέκταση με την ΕΟ Θεσσαλονίκης–Κιλκίς, ενώ συνδιαστικά με τον μεγάλο αριθμό στροφών, τις εναλλαγές απότομων κλίσεων, την ομίχλη και το χιόνι το χειμώνα, η παντελής έλλειψη ηλεκτροφωτισμού, καθιστούσε μέχρι σήμερα τη διέλευση σε αυτή ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Ακριβέστερα κατά το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η τοποθέτηση ηλιακών φωτιστικών, με ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά συστήματα και μπαταρίες για την αποθήκευση της παραγόμενης ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτής της εξέλιξης ο κ. Γιουτίκας υπογραμμίζει “Επιλέγουμε τον ηλιακό φωτισμό γιατί προσφέρει υψηλής ποιότητας και αξιόπιστο φωτισμό με ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης, είναι φιλικός προς το περιβάλλον και αποτελεί ικανοποιητική λύση, έναντι της κοστοβόρας εγκατάστασης ενός συμβατικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Επιλέγουμε τις «έξυπνες» λύσεις που μας προσφέρει η τεχνολογία και αποδίδουμε την επ. οδό Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου, με αναβαθμισμένα επίπεδα ασφάλειας στους πολίτες και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής”.

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα