Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠαραμένει η πίεση στο ΕΣΥ – Οι εκτιμήσεις των ειδικών για την...

Παραμένει η πίεση στο ΕΣΥ – Οι εκτιμήσεις των ειδικών για την εξέλιξη της πανδημίας

Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι ΜΕΘ με τον αριθμό των διασωήνωμένων να φτάνει τους 564. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμη 1.626 νέα κρούσματα , με τον δείκτη θετικότητας να εκτοξεύεται στο 8,63%.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 221.147. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 53, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.091 θάνατοι.

Την εκτίμηση ότι η μείωση του αριθμού των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ θα ειναι σταδιακή και θα τη δούμε μετά από 10 ημέρες, εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε πως αποτελεί λογικό σενάριο το να διασωληνωθούν, μέσα στις επόμενες μέρες ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και με βάση αυτό συνόψισε πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε άμεση μείωση στον αριθμό των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ.

Σχολιάζοντας τα φαινόμενα συνωστισμού από κόσμο που αψήφισε τους περιορισμούς και συγκεντρώθηκε σε πλατείες και κεντρικά σημεία χθες Κυριακή, για να γιορτάσει το τέλος του τριωδίου, παρά το lockdown, η κα Παγώνη τόνισε πως αυτά ήταν αναμενόμενα.

«Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να πάμε μπροστά, να απελευθερωθούν τα νοσοκομεία μας», τόνισε -μιλώντας στο Open, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

«Ο κόσμος έχει κουραστεί αλλά δείτε τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. Προσπαθούμε να δούμε την καμπύλη να πέφτει. Ο κόσμος πρέπει να δείξει συγκατάβαση στα προβλήματα που υπάρχουν, γιατί η περίοδος αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να πάμε μπροστά, να απελευθερωθούν τα νοσοκομεία μας» σημείωσε.

Σχολιάζοντας τις συγκεντρώσεις σημείωσε ότι «δεν είναι εποχή να γίνονται τόσο ογκώδεις διαμαρτυρίες. Οι διαδηλώσεις έπρεπε να γίνονται με διαφορετικό τρόπο».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα