Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠανόραμα: Αγιασμός των Υδάτων με... δύο σταυρούς (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πανόραμα: Αγιασμός των Υδάτων με… δύο σταυρούς (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με μεγάλη συμμετοχή κολυμβητών και σεβασμό στην παράδοση τελέστηκαν οι εκδηλώσεις για τον Εορτασμό των Θεοφανείων στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Συγκεκριμένα στο Πανόραμα, ο αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κολυμβητήριο παρουσία πλήθους κόσμου, με τους κολυμβητές να βουτούν για να πιάσουν τον σταυρό. Συνολικά στο νερό έπεσαν 51 κολυμβητές, τόσο ενήλικες όσο και μικρά παιδιά από τις ακαδημίες του δημοτικού κολυμβητηρίου, που έκλεψαν και το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων. Μάλιστα λόγω της μεγάλης η συμμετοχής, οι ιερείς έριξαν δύο σταυρούς στο νερό! Οι ευλογημένοι που έπιασαν τον σταυρό είναι η Ελισάβετ Βαϊνδιρλή στους ενήλικες και στους μικρούς κολυμβητές ο 13χρονος Βασίλης Τζιντζής, με τον δήμαρχο κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη να τους προσφέρει ως δώρο μια εικόνα.

Παραδοσιακά Θεοφάνεια στο Ασβεστοχώρι

Παράλληλα στο Ασβεστοχώρι αναβίωσε το έθιμο με το πορτοκάλι και το κυπαρίσσι. Πρόκειται για ένα μοναδικό εθιμο που αναδεικνύεται κάθε χρόνο εδ’ω και δύο αιώνες την ημέρα των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ζωντανεύοντας ιστορικές παραδόσεις της περιοχής, το οποίο ήρθε στην περιοχή από ξενιτεμένους κάτοικους από τους Αγίους Τόπους και γιορτάζεται κάθε τέτοια μέρα με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύσσωμη την τοπική κοινωνία. Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και στους υπόλοιπους Ιερούς Ναούς του δήμου, σε Πυλαία, Χορτιάτη, Φιλύρο και Εξοχή.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα