Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΟ «χάρτης» της φοιτητικής στέγης - Που καταγράφονται οι υψηλότερες τιμές...

Ο «χάρτης» της φοιτητικής στέγης – Που καταγράφονται οι υψηλότερες τιμές στη Θεσσαλονίκη

Λίγο πριν ξανανοίξουν τα αμφιθέατρα στα Πανεπιστήμια και με την πανδημία να σκιάζει ακόμα γονείς, φοιτητές και όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα, το φλέγον ζήτημα της φοιτητικής στέγης επανέρχεται στο προσκήνιο.

Νέα έρευνα του Spitogatos για τα δεδομένα της φετινής περιόδου φοιτητικής αναζήτησης, δείχνει μικρές μεταβολές στις ζητούμενες τιμές σε όλη την επικράτεια, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις αντίρροπες δυνάμεις που διαμορφώνουν τις ζητούμενες τιμές των φοιτητικών σπιτιών αυτή τη στιγμή: από τη μία η επιστροφή στα αμφιθέατρα και στη δια ζώσης εκπαίδευση που ενισχύει τη ζήτηση και από την άλλη η διστακτικότητα που επικρατεί σε σχέση με το κατά πόσο η απόφαση αυτή θα είναι η τελική για την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, δεδομένης της αστάθειας που έχει φέρει η πανδημία.

Με τη μέση ζητούμενη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο ανά την επικράτεια να κυμαίνεται στα 7,6 €, το κόστος της φοιτητικής ζωής στα μεγάλα αστικά κέντρα παραμένει παραδοσιακά υψηλότερο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα καταγράφεται η υψηλότερη μέση ζητούμενη τιμή στα 9,7 €/τ.μ., ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 8,3 €/τ.μ., ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα φτάνει τα 6,9 €/τ.μ.

Θεσσαλονίκη
H μέση ζητούμενη τιμή ενός φοιτητικού σπιτιού στη Θεσσαλονίκη μπορεί να κυμανθεί από 6,2 €/τ.μ. στον Εύοσμο και να φτάσει μέχρι και τα 9,25 €/τ.μ. στην περιοχή Ντεπώ όπου και καταγράφονται οι υψηλότερες τιμές φοιτητικών κατοικιών.

Η χαμηλότερη μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο καταγράφηκε στην Σπάρτη με 4,89 €/τ.μ., τιμή η οποία δεν μεταβλήθηκε σε σχέση με πέρυσι.

Οι χαμηλότερες μέσες τιμές καταγράφηκαν στις περιοχές Αίγιο, Καστοριά (5 €/τ.μ.), Σέρρες (5 €/τ.μ.) και Φλώρινα (5 €/τ.μ.). Η υψηλότερη μέση τιμή στην υπόλοιπη Ελλάδα παρατηρήθηκε στα Χανιά με μέση τιμή 9 €/τ.μ.

Τέλος, η υψηλότερη αύξηση στη μέση τιμή σημειώθηκε στις Σέρρες, τα Τρίκαλα και την Κόρινθο ύψους 10% και στις τρεις αυτές περιοχές.

 

 

Πηγή:iefimerida

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα