Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΟ καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα

Βροχές, χιονοπτώσεις και καταιγίδες αναμένονται την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, κυρίως στα βόρεια και δυτικά. Άνεμοι έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο από το απόγευμα.
Πιο αναλυτικά, Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου αναμένονται αρχικά στα βορειοδυτικά της χώρας. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το σύνολο των ηπειρωτικών, το Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο, ενώ από το βράδυ θα περιοριστούν στη Θράκη, στο Αιγαίο και στα ανατολικά της Στερεάς Ελλάδας. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ιδιαίτερα στη Θράκη αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις από το βράδυ, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 13, στη Θεσσαλία από 5 έως 14, στην Ήπειρο από 3 έως 13, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 6 έως 17, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 8 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 15, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο από 12 έως 17, στις Κυκλάδες από 14 έως 17, και στα Δωδεκάνησα από 14 έως 18 και στην Κρήτη από 11 έως 19 βαθμούς. Σημειώνεται ότι σε Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και νησιά Ιονίου η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν νότιοι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Ιδιαίτερα στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες οι άνεμοι προς το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί 6 έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως από το μεσημέρι και από τα βόρεια προς τα νότια θα γίνουν βορειοδυτικοί 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 4 έως 6 μποφόρ, και προς το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το πρωί θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Θερμαϊκό οι βορειοδυτικοί άνεμοι από το μεσημέρι θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Πηγή: meteo.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα