Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΟ Εξαδάκτυλος για την περιπέτεια με τον κορωνοϊό – Πώς τον...

Ο Εξαδάκτυλος για την περιπέτεια με τον κορωνοϊό – Πώς τον προστάτεψε η πρώτη δόση του εμβολίου

Για την περιπέτεια που είχε με τον κορωνοϊό μίλησε στην τηλεόραση του Alpha και την εκπομπή «Τάκης Χατζής DIRECT», ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη δεύτερη δόση του εμβολίου και στο πότε αυτή θα πρέπει να γίνεται.

Ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας για την περιπέτεια που είχε με τον κορωνοϊό είπε ότι νόσησε ελαφρά, όπως προβλέπεται για όσους έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

«Λέγεται ότι ακόμα και αν κανείς νοσήσει την επόμενη ημέρα του εμβολιασμού, θα περιμένει να έχει μία ελαφρύτερη νόσο απ’ ότι αν δεν είχε εμβολιαστεί, σε αυτή την περίπτωση αυτό επαληθεύτηκε», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Εξαδάκτυλος μέσα από την προσωπική του ιστορία θέλησε να τονίσει δύο χρήσιμα πράγματα: «Το ένα είναι ότι είναι πολύ εύκολο κάποιος να παραβλέψει τα συμπτώματα που θα τον οδηγήσουν στον γιατρό στην αρχή και είτε αδιάγνωστος, έχοντας την αίσθηση ότι είναι ελαφρά κρυολογημένος, να διασπείρει και να μολύνει άλλους ανθρώπους, είτε αδιάγνωστος, στην πρώτη φάση που μπορεί κάποιος να βοηθηθεί αποτελεσματικά φαρμακευτικά για να μην έχει βαρύτερη νόσο, να συναντήσει μία εβδομάδα ή δέκα ημέρες τη νόσο βαρύτερα. Το χρήσιμο αυτής της περιόδου είναι ότι με το παραμικρό σύμπτωμα θα πρέπει να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια που υπό άλλες συνθήκες και σε άλλες εποχές δεν θα ασχολούταν καν».

Ο ίδιος μάλιστα μίλησε για τη δεύτερη δόση του εμβολίου, επισημαίνοντας ότι «για τη δεύτερη δόση υπάρχει μία μικρή ασάφεια. Οι οδηγίες οι οποίες υπάρχουν από πλευράς του αμερικανικού οργανισμού των λοιμώξεων λένε ότι αν θέλετε την κάνετε ή μπορείτε να την παρατείνετε έως και 3 μήνες από την πρώτη δόση».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε ότι όσοι έχουν κάνει μπότοξ ή κάποια πλαστική επέμβαση, μπορούν να κάνουν άφοβα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, καθώς δεν υπάρχουν δεδομένα που να τους το απαγορεύουν.

 

Πηγή: Newpost.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα