Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΟλοκληρώθηκε η επισκευή του οδικού άξονα Αρναίας – Στανού με τη σύμπραξη...

Ολοκληρώθηκε η επισκευή του οδικού άξονα Αρναίας – Στανού με τη σύμπραξη Δήμου Αριστοτέλη και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία χθες ο οδικός άξονας Αρναίας-Στανού Χαλκιδικής, ικανοποιώντας ένα μακροχρόνιο αίτημα των κατοίκων του Στανού, χάρη στην αποτελεσματική συνεργασία του Δήμου Αριστοτέλη και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την επισκευή και συντήρηση τμήματος  δρόμου σε ικανό μήκος, που είχε σοβαρά προβλήματα σε βαθμό επικινδυνότητας για την ασφάλεια οχημάτων και οδηγών.

Σε υλοποίηση σχετικής προγραμματικής σύμβασης ο Δήμος ως φορέας υλοποίησης, προχώρησε στις διαδικασίες ανάθεσης και επιλογής αναδόχου του έργου προϋπολογισμού 215.000 € με χρηματοδότηση από την ΠΚΜ και τις πιστώσεις του Τεχνικού Προγράμματος επενδυτικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Το έργο περιελάμβανε απόξεση του παλαιού ασφαλτικού οδοστρώματος τη διαμόρφωση των κλίσεων του δρόμου, όπου απαιτείται με κατασκευή βάσης οδοστρωσίας και τη νέα ασφαλτόστρωση, με όλες τις ενδιάμεσες εργασίες δημιουργίας βάσης. Αξίζει να σημειωθεί με τη σύμπραξη Δήμου Αριστοτέλη και Περιφέρειας είχε ολοκληρωθεί στα τέλη του 2020 η προηγούμενη φάση αποκατάστασης του οδικού άξονα Αρναίας-Στανού σε άλλα σημεία που παρουσίαζαν σημαντικά προβλήματα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου δήλωσε σχετικά:

«Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί προϊόν της καλής συνεργασίας που διατηρεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον Δήμο Αριστοτέλη, αλλά και παράδειγμα της ευρύτερης προσπάθειας της Περιφέρειας να βρίσκεται κοντά στους Δήμους της Χαλκιδικής και να συντονίζει τις ενέργειές της μαζί τους, πάντα με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, που είναι οι τελικοί αποδέκτες των προσπαθειών μας. Αυτή η καθημερινότητα πλέον θα είναι πιο εύκολη για τους κατοίκους του Στανού που θα έχουν μια πιο γρήγορη και πιο ασφαλή πρόσβαση στην Αρναία και στον υπόλοιπο Δήμο Αριστοτέλη. Μέριμνα μας είναι η προσπάθεια αυτή, της πλήρους αποκατάστασης του εν λόγω δικτύου, να συνεχιστεί».

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος επισήμανε:

«Ακόμα ένας στόχος επετεύχθη και συνεχίζουμε με τους επόμενους. Ως Δημοτική Αρχή, αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία και συνέργεια που μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Μια σταθερή τέτοια συνεργασία, που αποδίδει πάντα θετικά αποτελέσματα είναι αυτή με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την οποία αξίζει να ευχαριστήσουμε διότι τόσο δια της σημερινής Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Κατερίνας Ζωγράφου, όσο και δια του προκατόχου της, νυν βουλευτή Γιάννη Γιώργου, στήριξε έμπρακτα την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, για την αποκατάσταση του οδικού άξονα Αρναίας-Στανού, που αποτελούσε πάγιο αίτημα των συμπολιτών μας στον Στανό.»

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα

Με anytime scorer στο Ελλάδα – Φινλανδία