Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΟι 5+1 παραδεισένιες παραλίες σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Οι 5+1 παραδεισένιες παραλίες σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Η Θεσσαλονίκη έχει γύρω της μερικές υπέροχες παραλίες, από τις ωραιότερες της Ελλάδας, με καταγάλανα νερά και ακόμα πιο καταπράσινη φύση.

Επιμέλεια: Κωστής Ουζούνογλου

Και μάλιστα τώρα που οι θερμοκρασίες έχουν πάρει την ανηφόρα μία βουτιά στη θάλασσα είναι το κατάλληλο αντίδοτο για τον covid-19.

Οι επιλογές για την βουτιά του Σαββατοκύριακού είναι πολλές, είτε από την μεριά της Χαλκιδικής, είτε από τη μεριά της Κατερίνης, είτε από τη μεριά της Καβάλας!

Πολύ καλά οργανωμένες όλες αποτελούν ιδανικές επιλογές για κοντινές αποδράσεις.

Ας δούμε τις 5 πιο όμορφες:

Ποταμός – ναυάγιο Επανομής

Βρίσκεται νοτιανατολικά της Επανομής, πολύ καλά οργανωμένη, με εγκαταστάσεις βόλεϊ και τένις. Το πιο εντυπωσιακό σημείο της παραλίας είναι τα απομεινάρια ενός πλοίου που βυθίστηκε πριν 40 περίπου χρόνια και τα φουγάρα του παραμένουν ακόμα ορατά.

Αρετσού/Golden Bay

H νέα αναβαθμισμένη περιοχή της Golden Bay, παρουσιάζει εικόνα παραλίας Χαλκιδικής. Oμπρέλες και ξαπλώστρες να έχουν τοποθετηθεί  η «Golden Bay»,  είναι έτοιμη να δεχθεί τους επισκέπτες με αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Παραλία Οφρυνίου

Ανάμεσα στην Μηχανιώνα και το Αγγελοχώρι, μόλις 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η άμμος χρυσή, το νερό δροσερό, οι ψάθινες ομπρέλες σε απόσταση, γήπεδα μπιτς βόλεϊ, χώρος για ρακέτες, αλλά και τέρματα για πόλο. Το μπιτς μπαρ βρίσκεται στο κέντρο της παραλίας Οφρυνίου  για εύκολη πρόσβαση από παντού και η μουσική ακούγεται τόσο όσο να μην ενοχλεί. 

Λεπτοκαρυά, Νέοι Πόροι, Πλαταμώνας

Είναι μερικές από τις πιο όμορφες παραλίας του νομού Πιερίας, κάτω ακριβώς από την επιβλητική παρουσία του Ολύμπου! Είναι ατελείωτες χρυσαφένιες παραλίες με πευκώνες που κατηφορίζουν μέχρι τη θάλασσα. Γαλάζιες σημαίες, beach bars που “βαράνε”, γραφικά ταβερνάκια, ήσυχοι κολπίσκοι, ότι κι αν τραβάει η όρεξή σας θα το βρείτε!

Περαία / Αγία Τριάδα

Σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη, η Περαία και η Αγία Τριάδα είναι ιδανικές για μπάνιο ακόμα και τις καθημερινές. Είναι μεγάλες και ρηχές παραλίες με άμμο, για αυτό έχουν και σχετικά ζεστά νερά. Υπάρχουν πολλά καταστήματα, καφετέριες, ταβέρνες με απίθανους μεζέδες και beach μπαρ. Από την Περαία μπορείτε να βλέπετε στο βάθος και τον Λευκό Πύργο!

Ασπροβάλτα/Παραλία Βρασνών και Νέων Βρασνών

Η παραλία έχει ψιλή άμμο και μήκος 3 χιλιόμετρα μεταξύ Ασπροβάλτας και Σταυρού. Διαθέτει αρκετά σημεία ντους και ξαπλώστρες, καθώς και εύκολη πρόσβαση στα καταστήματα της περιοχής. Οι παραλίες βρίσκονται σε απόσταση 1 ώρας από τη Θεσσαλονίκη και ο δρόμος είναι τέλειος.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα